Nordjylland

Falck kan miste udrykninger i Nordjylland

Falck risikerer at miste både ambulancekørsel og akutbiler

Arkivfoto: Claus Søndberg

Arkivfoto: Claus Søndberg

NORDJYLLAND:Ambulancekørsel og udrykninger med akutbiler, paramedicinerbiler og lægebiler i Nordjylland er til stadighed til debat, og nu overvejer regionen, om den kan overtage dele af området eller måske det hele.

Det er i dag Falck, der har opgaverne.

Allerede næste år vil regionen se på mulighederne for at overtage bl.a. akutbilerne. For ambulancerne er tidshorisonten lidt længere, idet en ny femårig kontrakt blev indgået sidste år.

Syddanske erfaringer

Flere regionspolitikere afviser, at beslutningen har direkte forbindelse med sagen fra Region Syddanmark, hvor regionen for nogle måneder siden selv overtog ambulancedriften fra selskabet Bios, der gik konkurs.

- Vi er ikke direkte inspireret af Region Syddanmark, men inden vi ser på ambulanceområdet, så vil vi gerne se, hvilke erfaringer de gør i Region Syddanmark. Derefter kan vi få lavet en analyse inden næste udbud af ambulancekørslen, der er i 2020, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

Tidligere har SF i regionsrådet peget på muligheden for at hjemtage dele af ambulanceberedskabet.

- Men der er nu bred enighed om, at det er et område, vi bør se på. Det handler ikke om at hjemtage det hele på en gang. Måske kunne man starte med udvalgte områder, siger SF’s gruppeformand Lene Linnemann.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.