Falck rykker ud til væltede træer og hullede tage

Stormen Gorm har væltet mange træer i Jylland og blæst løse tagsten ned. Meldinger om enkelte vandskader.

Falck har søndag ved 23.30-tiden fået 74 anmodninger om assistance på grund af stormen Gorm, der siden først på aftenen har hærget i Jylland.

Det oplyser redningsvagt hos Falck Carsten Wolf Larsen, der koordinerer Falcks opgaver i en stor del af Jylland.

Hovedparten af de anmeldte skader er i Region Midtjyllands område, men også i Sydjylland er der sket mange skader.

Som billedet tegner sig, er skaderne spredt over hele området, der er ikke ét område, som er særligt ramt, oplyser Carsten Wolf Larsen.

De fleste skader er væltede træer og hullede tage efter nedblæste tagsten og tagplader.

Samtidig har Falck fået enkelte anmeldelser om vandskader. Der er på nuværende tidspunkt ikke så mange anmeldelser af biler, der er forulykket i stormen.

Der venter dog formentlig en travl mandag:

- Erfaringsmæssigt sker der det, at når det bliver lyst, og folk ser, hvad der er sket af skader, kommer der en bølge af opkald til os igen, fortæller Carsten Wolf Larsen.

Da stormen ved 22-tiden var ved at løje af i Syd- og Sønderjylland, oplyste politiet i området, at stormen Gorm ud over væltede træer havde hærget julebelysningen flere steder. Også trafiklys var det gået ud over.

Politiet melder, at det lokale beredskab måtte rykke ud 100 gange i løbet af aftenen.

En lastbil og flere personbiler er kørt ind i væltede træer, men der er ikke sket personskade.

Risikoen for vindstød af orkanstyrke fik et forsikringsselskab som Tryg til at oprette et mobilt beredskab i Jylland for at tage imod anmeldelser fra kunderne.

Ved 21-tiden havde selskabet fået anmeldt 60 stormskader. Det er fortrinsvis tagskader og væltede træer, oplyser pressekontakt Susanne Lindhage, Tryg.

- Det er mange skader på meget kort tid, og vi forventer endnu flere, når folk vågner i morgen og opdager deres skader. Nu er det mørkt, og folk er blevet bedt om at blive inde, siger hun.

Om stormen Gorm når op på siden af stormen Allan, der slog rekord i forsikringsskader, er for tidligt at sige, understreger hun.

Sidst på aftenen begyndte anmeldelserne til Tryg om akuthjælp at komme ind fra Sjælland, hvor der blev målt vindstød af orkanstyrke på Sjællands Odde.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.