Lokalpolitik

Falcken gør klar til at bygge rede

Nabogrundene til det meget omtalte byggeri på vej ind under Aars Boligforenings vinger

Nedrivningen af den gamle Falckstation midt i Løgstør ser ud til at sætte en mindre domino-effekt af byfornyelse i gang. Arkivfoto.

Nedrivningen af den gamle Falckstation midt i Løgstør ser ud til at sætte en mindre domino-effekt af byfornyelse i gang. Arkivfoto.

LØGSTØR:Først kommer Falken. Og så bygger den rede. Sådan foregår det i naturen, og sådan ser drejebogen også ud til at blive for Løgstør, hvor det markante byggeri Falcken står til at vokse ud af ægget fra den 1. februar. Bygherren Aars Boligforening er nemlig på nippet til at erhverve sig to nabogrunde til hjørnet af Rådhusgade og Jernbanegade, hvor Falck engang havde hjemme, men hvor alt andet end navnet snart er fløjet væk. Dermed er stregerne til endnu en markant fornyelse af muslingebyens bymidte ved at samle sig på skitseblokken. - Det er formentlig to-tre år ud i fremtiden, at vi vil bygge noget nyt her. Men det er sjældent at den type grunde udbydes i salg, så vi må jo holde os til, forklarer boligforeningens forretningsfører, Jens Damgaard. Må vente på ja Kun en tøven hos byrådets økonomiudvalg holder foreløbig projektet tilbage. Købet skal godkendes af lokalpolitikerne, sådan er loven når det gælder boligselskaber. Byrådets tøven skyldes at man i forvejen har bedt om at få vurderet behovet for almene boliger i Løgstør-området. Det har nemlig før været fremme, at der måske står nok gode lejligheder ledige i byen, og det vil man godt have helt styr på før man får flere nok så pæne boliger opført. Kan behovet for flere lejeboliger sandsynliggøres, som boligforeningen mener det kan, går handlerne efter alt at dømme igennem. Alene en eventuel nedrivning af det 113 år gamle hus i Jernbanegade fjerner tre eksisterende lejligheder, hvoraf de to står tomme. Måske marina Det er først og fremmest Jernbanegade 29, det handler om. Men også Havnegade 54, der har samme ejer, har man fået option på. På grundene vil boligselskabet gerne bygge noget, der kan "matche Falcken", som man formulerer det i den kommunale ansøgning. Falcken bliver på tre etager med høj kælder og står til at få 18 lejligheder og koste 22 millioner kroner alt i alt. - På Havnegade kan der blive grønne arealer, parkeringsplads og andre rekreative formål, fortæller Jens Damgaard om de foreløbige planer. Borgmester Knud Kristensen ser dog en god mulighed for her at få en bynær, privat marina op at stå. En mulighed kommunen har nævnt i sin udviklingsplan for Løgstør, der blev færdig i august. Det skete under navnet "Lad Løgstør blomstre". Næste mandag indkalder boligforeningen ekstraordinært sit repræsentantskab for at få købet godkendt. Dermed vil man kunne komme hurtigt videre, hvis økonomiudvalget og dernæst byrådet godkender overtagelsen. Købene af begge grunde er skruet sammen så byrådets tøven ikke påvirker handelen.