Falcks lynprøver har fundet flest smittede i hovedstaden

Knap fire procent af de, der blev podet i Falcks testcentre mandag, blev bekræftet smittet med coronavirus.

Mandag strømmede folk til en række af de testcentre, hvor Falck tilbyder en gratis lyntest for coronavirus. I takt med at der åbner flere centre i løbet af ugen, forventer Falcks ambulancedirektør, Jørgen Mieritz, at køerne vil blive mindre.

Mandag strømmede folk til en række af de testcentre, hvor Falck tilbyder en gratis lyntest for coronavirus. I takt med at der åbner flere centre i løbet af ugen, forventer Falcks ambulancedirektør, Jørgen Mieritz, at køerne vil blive mindre.

KØBENHAVN:Næsten fire procent af de lyntest, der blev foretaget i Falcks testcentre mandag, var positive. 3,98 procent for at være præcis.

Det fortæller Jørgen Mieritz, der er ambulancedirektør i Falck.

Samlet set fik 286 ud af 7190 testede besked om, at de var smittet med coronavirus.

Når man ser på, hvor de smittede kommer fra, dominerer Region Hovedstaden statistikken. Her var 5,86 procent af i alt 2543 prøver positive.

- Det går rigtig godt med at teste. Der har været travlt foran vores centre i hele landet, og vi er i fuld gang med at udvide vores kapacitet til mange forskellige steder i landet, siger han.

Han forventer, at det sidste Falck-testcenter åbner torsdag, hvor selskabet så har omkring 40 centre med tilbud om coronatest rundtom i landet.

Falck er begyndt at teste folk gratis for coronavirus, efter at selskabet indgik en aftale med regionerne og regeringen fredag aften. I den lyder det, at Falck skal udvide kapaciteten til at kunne lynteste 50.000 folk om dagen.

Mens sundhedsvæsenet bruger såkaldte PCR-test, der kan komme med et testresultat inden for et døgn, så bruger Falck lyntest - såkaldte antigentest - som er mindre følsomme og derfor mindre pålidelige.

Sundhedsmyndighederne anbefaler, at folk, der udviser symptomer på covid-19 eller har været nær kontakt til en smittet, får foretaget en PCR-test i stedet for en lyntest.

Der har været kø ved flere af Falcks testcentre de første dage, men i takt med at selskabet åbner flere centre, vil køerne blive kortere, vurderer Jørgen Mieritz.

- Senest torsdag har vi minimum 40 testcentre åbne, og så er jeg sikker på, at vi får bragt de kødannelser ned, som vi har set de første dage, siger han.

Køerne vil dog ikke helt forsvinde.

- Jeg tror, der vil være kø mange steder, fordi mange danskere gerne vil ind og blive testet. Så jeg tror, man skal forvente kø alle steder, men vi håber at tage noget af kødannelsen væk, siger ambulancedirektøren.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden