Danmark

Fald og styrt på jobbet koster millioner af kroner

Hver gang en industriarbejder kommer til skade i fald eller styrt, koster det i snit 14-18 dage i sygesengen.

Fald og styrt på jobbet koster millioner af kroner

Danskerne skvatter, snubler og falder på jobbet, og den slags helt almindelige uheld koster hvert år millioner i erstatninger og sygefravær. Det skriver Avisen.dk.

- Den her type "banale ulykker" er et stort og overset problem, siger Kirsten Jørgensen, lektor ved Danmarks Tekniske Universitet.

- Vi interesserer os ikke for det. Folk, der falder ned af en trappe - det er kedeligt og usexet, tilføjer hun ifølge Avisen.dk.

Næsten en tredjedel af alle arbejdsulykker sker, fordi vi falder. Tal fra Arbejdskadestyrelsen viser, at fald og styrt er skyld i knap 30 procent af alle anmeldte arbejdsulykker. Og ni ud af ti gange anerkendes arbejdsulykken.

En brækket fod eller smadret ryg går ikke alene ud over den enkelte medarbejder. Det er også en dyr skade for arbejdspladsen og forsikringsselskaberne.

- Det er en type ulykker, der giver rigtigt mange sygedage. Virksomhederne bør virkelig være opmærksomme på at forebygge, siger arbejdsmiljøchef ved Dansk Industri, Anders Just Pedersen ifølge Avisen.dk.

Han oplyser, at hver gang en industriarbejder kommer til skade ved et fald eller et styrt, koster det i gennemsnit mellem 14 og 18 dage i sygesengen.

Samtidig er det en af de typer arbejdsskader, der koster forsikringsselskaberne mest.

- Det er en af vores dyreste udgiftsposter. Vi taler om et tocifret millionbeløb om året i erstatning for fald og styrt, siger Mette Platz, som er skadedirektør med ansvar for personskade i Tryg Forsikring, til Avisen.dk.

Forsikringsselskabet Topdanmark må årligt af med erstatninger på knap 200 millioner til danskere, der falder i arbejdstiden, mens Codan Forsikring ikke vil sætte beløb på, men gerne melder ud, at det er højt.

- Den her type skade udgør en meget stor del og er meget dyr, for den findes i mange brancher og giver ofte meget sygefravær, siger Randi Schjødt Iversen, der er arbejdsmiljøkonsulent i Codan Forsikring.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst