Faldskærmsulykke: Sorg over tab af kammerat

Dræbt faldskærmsudspringer fra Sindal bliver mindet ved privat ceremoni i sin nordjyske klub fredag aften

Signe Søgaard, formand for Nordjysk Faldskærmsklub, slår fast, at det er vigtigt for klubbens medlemmer at sætte ord på ulykken. Men selvfølgelig skal der være plads til at sørge over tabet af en nær ven, bestyrelseskollega og klubkammerat. Foto: Nicolas Cho Meier

Signe Søgaard, formand for Nordjysk Faldskærmsklub, slår fast, at det er vigtigt for klubbens medlemmer at sætte ord på ulykken. Men selvfølgelig skal der være plads til at sørge over tabet af en nær ven, bestyrelseskollega og klubkammerat. Foto: Nicolas Cho Meier

NORDJYLLAND:Med en blanding af massiv sorg og en realistisk erkendelse af, at sporten er forbundet med en vis portion risiko, modtog medlemmerne af Nordjysk Faldskærmsklub i Aars den tragiske nyhed om, at deres klubkammerat Mads-Henrik Nørgaard Jensen onsdag blev dræbt i en ulykke i byen Klatovy i Tjekkiet.

Den 44-årige nordjyde fra Sindal i Vendsyssel var sammen med tre andre faldskærmsudspringere en del af holdet ”CP Elite Project 2015”, og sammen med en træner var de i Tjekkiet på træningslejr forud for de danske mesterskaber i udspringsdisciplinen ”canopy piloting”, som klubben i Aars er vært for i den kommende weekend.

- Det er et stort, stort tab. Mads var en af mine nære kammerater og en person, alle i klubben satte stor pris på, siger Signe Søgaard, formand for Nordjysk Faldskærmsklub, hvor Mads-Henrik Nørgaard Jensen også sad i bestyrelsen.

Det er ikke første gang, klubben i Aars mister et medlem ved en ulykke. I april 2011 omkom den 31-årige Jakob Østergaard Jensen fra Nørresundby efter et udspring i Perris Valley-lufthavnen i Californien, USA. Her var han på træningslejr med det danske landshold, da hans skærm viklede sig sammen med en instruktørs, hvorefter han styrtede til jorden fra 70 meters højde og døde på stedet.

Oplysningerne om årsagen til onsdagens ulykke i Tjekkiet er sparsomme, men ifølge Signe Søgaard mistede den nordjyske udspringer med 25 års erfaring og flere end 2500 spring i bagagen det ene styrehåndtag under et træningsspring, hvilket gjorde det umuligt at bremse skærmen ordentligt før landing. Samtidig står det klart, at ulykken skete over vand.

- Han vidste, hvad han gik ind til. Hen kendte de risici, der er ved sporten. Han var en rigtig dygtig springer, som altid gjorde sig gode overvejelser om sikkerheden, så der er ingen tvivl om, at ulykken er resultatet af uheld, fastslår Signe Søgaard.

Været i Tjekkiet i tre dage

De danske udspringere havde været i Tjekkiet i tre dage, da ulykken skete, og de skulle efter planen have været der til lørdag. Men det satte ulykken naturligt en stopper for, og allerede torsdag satte de øvrige kursen hjem mod Danmark.

I Nordjysk Faldskærmsklub har man endnu ikke overblik over, om ulykken får konsekvenser for det planlagte DM-arrangement i pinsen. Til gengæld står det helt fast, at klubbens ca. 200 medlemmer og Mads-Henrik Nørgaard Jensens efterladte er bevidste om at sætte ord på den tragiske ulykke.

- Det må ikke blive et tabu. Derfor skal vi også træde sammen og være sammen. Det er utroligt vigtigt, siger Signe Søgaard.

Mens en forsikring i Dansk Faldskærms Union sikrer krisehjælp til Mads-Henrik Nørgaard Jensens efterladte, er der i aften planlagt en privat mindehøjtidelighed i klubben i Aars for alle medlemmer og de, der var en del af den dræbte faldskærmsudspringers liv.

Her vil der blive sørget over den afdøde, men ifølge formanden vil medlemmerne også minde hinanden om, at livet går videre.

Kristi himmelfartsdag var langt op ad dagen præget af høj sol og blå himmel over Nordjylland. Perfekt vejr til faldskærmsudspring, og der var også aktivitet på Nordjysk Faldskærmsklubs område i Aars. Det ændrede onsdagens ulykke ikke på.

- Det havde også været Mads’ ønske, og vi ville ikke ære mindet om ham ved at aflyse alt. Han var et stort klubmenneske, fastslår Signe Søgaard.

Den dræbte nordjyde efterlader sig en kæreste samt to børn, han havde fra et tidligere ægteskab.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.