Falsk besked fra politiet

Nordjyde måtte sende pc på værksted, efter falsk besked fra politiet dukkede op på skærmen

Hvis der dukker en mystisk pop-up-besked op på din pc-skærm - angiveligt fra politiet - så skal du ignorere den. Modelfoto: Hans Ravn <i>Hans Ravn</i>

Hvis der dukker en mystisk pop-up-besked op på din pc-skærm - angiveligt fra politiet - så skal du ignorere den. Modelfoto: Hans Ravn Hans Ravn

NORDJYLLAND:Hvis der pludselig dukker en ”pop up-besked” frem på din computerskærm, hvor politiet påstår, at du ulovligt har downloadet børneporno eller begået lignende kriminalitet - og derfor skal betale bøde - så ignorer den besked.

Sådan lyder opfordringen fra Rigspolitiets IT-efterforskningscenter/NITEC.

Pc-bøvl i Løgstør

Flere danskere har oplevet at få den ubehagelige pop-up-besked på skærmen, blandt andet en borger i Løgstør. Selv om de ikke havde gjort noget som helst ulovligt.

Løgstør-borgeren kontaktede det lokale politi, som forsikrede, at han skam ikke skulle betale bøde. En lokal betjent kom på besøg og konstaterede, at det var umuligt at fjerne ”pop-up’en” fra pc’en, som derfor måtte på værksted for at blive renset.
NITEC fastslår, at den slags pop-up’er bestemt ikke er fra politiet, men er et forsøg på at franarre folk penge.
Politiet advarer
- Der er tale om forsøg på internetkriminalitet og har intet med politiet at gøre. Vi vil gerne advare borgerne mod de mange forskellige former for svindel, der jævnligt florerer på nettet, siger vicepolitiinspektør Johnny Lundberg fra Rigspolitiets it-efterforskningscenter.

Brug din sunde fornuft

Han tilføjer:

- Borgerne skal bruge deres sunde fornuft, når de er på internettet og modtager mistænkelige henvendelser. Især hvis afsenderen ønsker, at man skal videregive personlige oplysninger, herunder kreditkortoplysninger, eller hvis man opfordres til at klikke på links i de mistænkelige mails. I så fald gør man klogest i at ignorere henvendelsen.
Johnny Lundberg anbefaler, at man sørger for at holde alle sine pc-programmer opdateret - også antivirusprogrammer og firewall - hvis man vil undgå at blive udsat for lignende fupforsøg på nettet.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.