Falsk helt er sigtet for at lyve i retten flere gange

Meget tyder på, at en 35-årig mand fik sendt en anden mand i fængsel på grund af falsk vidneforklaring.

Falsk helt er sigtet for at lyve i retten flere gange

Det lød ellers så godt. En 35-årig mand fra Skårup på Sydfyn jagtede i januar to mulige røvere på flugt og forhindrede et røveri. Problemet er bare, at det nok aldrig skete. Den falske helt har nemlig erkendt, at forklaringen ikke var sand.

Og det er tilsyneladende ikke første gang, at den 35-årig har afgivet falske forklaringer i retten. Politiets efterforskning har ført til, at manden nu er blevet sigtet i otte sager for afgivelse af falske anmeldelser, falske forklaringer i retten samt bedrageri.

Og de falske forklaringer har formentlig kostet en anden mand halvandet år bag tremmer tilbage i 2004.

Hos Fyns Politi tager man ikke let på sagen.

- Det er en alvorlig sag. Det er heldigvis sjældent, at man har dem, som vidner falsk i retten, siger Klaus Arboe, vicepolitiinspektør fra Fyns Politi.

Politiet begyndte at efterforske sagen, da den 35-årige udråbte sig selv til helt efter at have jagtet to mulige røvere på flugt og afværget et røveri.

- Vi blev mistænksomme i forbindelse med den anmeldelse manden kom med om et røveri ude i Skårup.

- Der er noget i det, han forklarer til os, og de ting, han siger i medierne, kombineret med nogle faktiske omstændigheder, som vi finder derude, der for os at se giver nogle ting, der ikke passer sammen, siger Klaus Arboe.

Den 35-årige mand er sigtet i otte sager, hvoraf den ene altså medførte fængselsdom til den udpegede gerningsmand.

Anklagemyndigheden er allerede gået ind i sagen for at undersøge, om en mand er røget i fængsel for noget, han ikke har gjort.

- Der er noget der tyder på, at en mand er blevet dømt på et forkert grundlag for cirka 10 år siden. Derfor vil anklagemyndigheden tage skridt til at få rettet op på den gamle sag, siger chefanklager Jan Stick i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Det vil ske samtidig med en vurdering af sigtelserne mod den 35-årige mand. Hvis man er dømt som følge af falske forklaringer, så skal man naturligvis renses. Der kan desuden også blive tale om en erstatning.

Fyns Politi vil i øjeblikket ikke oplyse om, hvilke konkrete ting, der ikke stemmer, da oplysningerne indgår i sagen. Klaus Arboe understreger samtidig, at manden indtil videre kun er sigtet og ikke dømt for de falske forklaringer.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.