Falsk hjemmeside skal provokere minister

Nordjyske studerende søger konfrontation med videnskabsministeren Se hjemmesiden her

Maxine Algarat, Brian Skov Nielsen og Rasmus Lund Jørgensen er med i det progressive studenter-netværk, der forsøger at provokere videnskabs-ministeren med en falsk hjemmeside. 
Foto : Peter Langkilde

Maxine Algarat, Brian Skov Nielsen og Rasmus Lund Jørgensen er med i det progressive studenter-netværk, der forsøger at provokere videnskabs-ministeren med en falsk hjemmeside. Foto : Peter Langkilde

NORDJYLLAND:En gruppe studerende fra Aalborg Universitet, AAU, skærper nu tonen over for videnskabsminister Helge Sander (V) i uddannelsesdebatten. Gruppen har oprettet en falsk hjemmeside i Videnskabsministeriets navn, på internetadressen "videnskabsministerium.dk". Her citerer man, i ironi-ske vendinger, ministeren for en række politiske standpunkter. Hjemmesiden fremstår, ved første øjekast, som det officielle organ for ministeriet. Gruppen kalder sig ”det aktivistiske studenternetværk Progressiv” og lægger ikke skjul på, at den gerne ser, at dens aktion kommer for retten. - Vi håber da, at Helge Sander vil prøve at få en dommer til at lukke hjemmesiden, så vi opnår konfrontationen, siger Rasmus Lundhus Jørgensen fra Progressiv, hvis medlemmer blandt andet kommer fra Enhedslisten og SF-Ungdom. - Det værste vil være, hvis han bare er ligeglad, lyder det fra aktivisterne. Det ser ikke ud til, at de studerende har haft held med at provokere ministeren, i denne omgang. - Umiddelbart tager jeg det stille og roligt og betragter det som et indslag i den politiske debat, siger Helge Sander til NORDJYSKE. Videnskabsministeren vil dog ikke udelukke, at der kan være nogle juridiske aspekter ved hjemmesiden, som man er nødt til at forfølge.