EMNER

Falsk politi-virus hærger computere

Computervirus forsøger at få folk til at betale for at få genåbnet computere

En ny computervirus i politiets navn spreder sig.Foto: Katrine Damkjær/Scanpix 2013

En ny computervirus i politiets navn spreder sig.Foto: Katrine Damkjær/Scanpix 2013

KØBENHAVN:Ukendte gerningsmænd forsøger at lokke penge ud af computerbrugere ved at udgive sig for at være politiet.

En ny virus, der er i omløb, går ind og spærrer folks computere under dække af, at det er politiet, som står bag. Virussen sender den besked, at computeren kan genåbnes mod betaling.

- Der er tale om en virus, der går ind og lægger sig på computeren, når man besøger visse sider. Vi kan kalde dem letbenede sider, siger sektionsleder Asbjørn Høy Larsen fra Fyns Politi.

Politiet kan ikke hjælpe

Politiet opfordrer folk til at have et effektivt og opdateret antivirusprogram og til at tænke sig om, inden de går ind på en hjemmeside.

- Der er tale om en ondsindet virus, som kriminelle står bag, og som selvsagt ikke har noget med politiet at gøre, siger Asbjørn Høy Larsen, der er leder af servicecentret hos Fyns Politi, hvor man modtager henvendelser fra borgerne.

Politiet har ikke mulighed for at hjælpe folk ud af den kattepine, de havner i, hvis de bliver ramt af virussen, og Asbjørn Høy Larsen opfordrer folk til i givet fald at kontakte en computerekspert.

Meddelelse dukker op på skærmen

I servicecentret hos Fyns Politi har man ifølge Asbjørn Høy Larsen modtaget mange henvendelser fra borgere med inficerede computer, der ringer i den tro, at det vitterligt er politiet, der har spærret computeren.

Virussen viser sig ved en meddelelse, som dukker op på skærmen, om at computeren er spærret af politiet og kan genåbnes mod betaling.

Når virussen har ramt, er computeren låst og umulig at åbne igen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.