Familie til drabsoffer gik flere gange til politiet før drab

Mindst fem gange gik familien til en 70-årig kvinde til politiet, fordi formodet drabsmand chikanerede hende.

Familien til en 70-årig kvinde, der onsdag blev dræbt i Frederikshavn, gik flere gange forgæves til politiet og advarede mod den formodede drabsmand.

Det skriver DR Nordjylland.

Onsdag ringede en 64-årig mand til politiet og fortalte, at han havde slået kvinden ihjel. Hun blev efterfølgende fundet siddende død i en bil midt i Frederikshavn.

Ifølge familien til den dræbte kvinde chikanerede den formodede gerningsmand den dræbte i dagene op til drabet, og var ved flere lejligheder voldelig. Mindst fem gange var familien i kontakt med politiet.

Men hver gang familien kontaktede politiet, blev de ikke taget seriøst, siger Louise Hertz, der er datter til den dræbte kvinde, til DR Nordjylland.

- Det virker som om, at deres system ikke virker internt. Deres informationer og journaler bliver ikke videregivet. Det virker useriøst og meget uprofessionelt, siger hun til DR Nordjylland.

Hos Nordjyllands Politi vil man igangsætte en efterforskning af politiets eget arbejde, fortæller politiinspektør Marianne Vestergaard-Lau.

- I første omgang koncentrerer vi os om selve drabet, og det der ligger forud. Vi vender hver en sten, men det er for tidligt at vurdere, om noget kunne være gjort anderledes, siger hun til DR Nordjylland.

Da den 64-årige torsdag blev fremstillet i grundlovsforhør, erkendte han, at han havde stukket kvinden med en kniv, men nægtede sig skyldig i drab. Han blev varetægtsfængslet til 22. november.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.