Familiedyst på fuglehuse

Naturvejledere kalder ind til konkurrence

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

JENLE:Byg det mest attraktive fuglehus - og vind hængekøjer til hele familien.

Sådan lyder opfordringen fra de lokale naturvejledere, når de søndag 22. februar affyrer startskuddet til første afdeling af årets vesthimmerlandske ”naturdyst”: En familiekonkurrence om, hvem der kan bygge det mest beboervenlige fuglehus i Jenle Plantage.

De deltagende familier får til formålet udleveret træ, skruer og en fuglekassegenerator - og så gælder det i øvrigt ”bare” om at lade fingerfærdigheden råde.

- Kasserne skal helst bygges uden revner og sprækker, for træk bryder fuglene sig ikke om, betoner naturvejleder Karin Winther, som sammen med kollegaen Lars Wachmann fra Naturstyrelsen udgør konkurrencens lille dommerkomité.

Alle fuglekasser bliver forsynet med navne, så man for eftertiden kan huske, hvem der har bygget dem, og dét fuglehus, der først flytter fugle inde i, løber af med førstepræmien i form af hængekøjer til hele familien.

- Vi håber, at rigtig mange vil møde op og bygge huse til naturbasen - og vi får også brug for mange efterfølgende besøgende på naturbasen, som kan hjælpe med at holde øje med hvilken fuglekasse, der først flytter fugle ind i.

- Det regner vi selvfølgelig med, at især de deltagende familier har en interesse i at holde øje med, siger Karin Winther.

Naturdysten fortsætter i øvrigt hele 2015 med naturkonkurrencer i forbindelse med udvalgte arrangementer.

Næste konkurrence i serien afvikles ved Vilsted Sø i april.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.