Familiefar dømt for voldtægt

44-årig mand fra Pandrup skal i fængsel for mishandling og voldtægt

Arkivfoto

Arkivfoto

HJØRRING:En 44-årig mand fra Pandrup blev mandag eftermiddag idømt 3,5 års fængsel ved Retten i Hjørring. Voldtægt og andre grove seksuelle overgreb begået mod en tidligere samlever samt vold mod deres fælles børn var blandt de anklagepunkter, som manden blev dømt for.

Det oplyser anklager ved Nordjyllands Politi, Jakob Herborg.

Retssagen har været ført bag lukkede døre af hensyn til ofrene i sagen, og mandens nu tidligere samlever og deres fælles børn har været blandt de afhørte vidner.

Dømt i fuldt omfang

- Samleverens og børnenes forklaring er omfattet af dørlukning, men jeg kan sige, at dommerne lagde vægt på disse forklaringer i sin afgørelse, siger Jakob Herborg.

Den 44-årige blev dømt i fuldt omfang i forhold til anklageskriftet, og retten lagde blandt andet vægt på, at der var tale om et mangeårigt forhold, og at forbrydelserne var særdeles grove.

Manden blev dømt for adskillige gange at have voldtaget sin nu tidligere samlever. Misbruget stod på gennem elleve år, hvor han også er dømt for at have tvunget kvinden til sex med sin hund samt at have udsat hende for andre grove overgreb.

Slog med svensknøgle og hammer

Ud over anklagerne om voldtægt blev manden også dømt for mishandling af særlig farlig karakter både af samleveren og parrets tre børn.

Manden har tilsyneladende været særdeles hårdhændet overfor de øvrige familiemedlemmer, da han er dømt for at have slået dem med eksempelvis en svensknøgle og hammer. Volden er overgået samlever og børnene flere gange om ugen og i nogle tilfælde flere gange dagligt.

Endelig blev manden også dømt for ulovlig tvang, da han angiveligt har tvunget en person til at tørre afføring op efter sig.

Manden nægter sig fortsat skyldig i anklagerne, og han ankede dommen på stedet. Han er fortsat varetægtsfængslet under ankesagen.