Familiefond sælger Mærsk-aktier for 339 mio.

En af de store ejere af A.P. Møller - Mærsk sælger for at klare arveafgifterne i forbindelse med et dødsfald.

Familiefond sælger Mærsk-aktier for 339 mio.

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Familiefond, i daglig tale Familiefonden, har solgt aktier for hele 339 millioner kroner i A.P. Møller - Mærsk.

Fonden har solgt i alt 8638 B-aktier, skriver Ritzau Finans.

Inden fredagens salg ejede fonden 9,85 procent af aktierne og sad på 13,53 procent af stemmerne i A.P. Møller - Mærsk ifølge selskabets hjemmeside.

Lars-Erik Brenøe, vicedirektør i A.P. Møller - Mærsk og medlem af bestyrelsen i både Familiefonden og den anden store Mærsk-fond, Almenfonden, fortæller, at aktiesalget har at gøre med et dødsfald i A.P. Møller-familien.

Det drejer sig ikke om Mærsk Mc-Kinney Møllers dødsfald i april, men Brenøe ønsker ikke at oplyse, hvem der er tale om.

- Familiefonden er i gang med en partiel opløsning. Aktiesalget er sket til at dække omkostninger herved, siger Lars-Erik Brenøe til Ritzau Finans.

Den partielle opløsning har at gøre med dødsfaldet, som gør, at fonden gradvist opløses som følge af loven for familiefideikommiser, en særlig form for fond med en tilknyttet arverækkefølge.

Grunden til, at der kræves hele 339 millioner kroner, er, at der skal betales en væsentlig sum til staten i arveafgift - dertil kommer diverse andre omkostninger.

Familiefonden blev dannet af Arnold Peter Møller, Mærsk Mc-Kinney Møllers far og stifteren af A.P. Møller - Mærsk-imperiet, for at sikre sine efterkommere økonomisk.

Omtrent tre femtedele af fondens formue tilfalder cirka 20 af A.P. Møllers oldebørn, og to femtedele går til hans tipoldebørn.

Ifølge loven skal en familiefideikommis opløses, efterhånden som nydelsesretten overgår til personer, der ikke var født, da kommisens stifter døde.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.