Sejlflod

Familien Melgaard scorer sammenhold

Alle generationer spiller med under Storvorde Sejlflod Boldklubs årlige julestævne

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Når man kun er seks år, som Mag­nus Mel­gaard, så kan det være rart med en hjæl­pen­de hånd til at kom­me over ban­der­ne.

STORVORDE:- Jaah, tiårige Mikkel Melgaard løfter trøjen op mod hovedet, og jubler efter en af sine scoringer. På banen løber skiftevis også hans far, søster, kusine, faster, fætter og onkel, mens bedstefaren permanent har stillet sig på den ydre side af banderne i Båndbyhallen i Storvorde. - Vi har simpelthen planlagt vores familiejulefrokost til fredag, så vi kunne være med her, fortæller 43-årige Søren Melgaard. Familien Melgaard er skam godt repræsenteret, og det har de været i de 21 år, som Storvorde Sejlflod Boldklub har arrangeret stævnet. Tilbage i 1986 var det blot 65-årige Agner Melgaard, der lavede finter og prustende spænede rundt på banen. - Hvis jeg havde været 20 år yngre, så havde jeg også været på banen, men nu skal de unge kræfter til, siger han fra sidelinjen. De yngre generationer har bestemt heller ikke tænkt sig at slippe bolden til det traditionsrige julestævne. Faktisk er succesen kun blevet større med årene. I år er 33 hold tilmeldt, og det er omkring dobbelt så mange, som i de første år, hvor stævnet fandt sted. Kærlige knubs Inde på banen har tiårige Mikkel scoret endnu engang, og familien Melgaard vinder kampen 8-4. - Det hjalp lidt på humøret, hva"?, siger 65-årige Agner Meldgaard til Mikkel, mens han også lige får et klap på skulderen fra bedstefaren. Familien tabte deres første kamp 10-2, men nu er smilene noget bredere, og modspilleren får et ordentligt kram. Det er nemlig genboen. - Mange her er gamle naboer, venner, ja det er en stor pærevælling, hvor også børnene er bedste kammerater, forklarer 43-årige Søren Melgaard. På banen deles der også kun kærlige knubs ud. 12-årige Nanna Melgaard er da heller ikke bekymret for at få en skulder af bredskuldrede mænd. - Ej, det er bare at skubbe igen, udbryder hun. Det var hverken hårde tacklinger eller spidse albuer, der fik 20-årige Mia Melgaard til at falde om på banen. - Jeg vrikkede bare om. Det var ikke noget af det sjove. Bare et ¿fesent¿ tilbageløb, fortæller hun halvt liggende, mens hun venter på behandling. Da finalen skal spilles i familierækken er familien Melgaard ikke med. To sejre og et nederlag rakte ikke til at gå videre. I stedet er det familien Hansen, der løber med sejren og de flotte præmier. Det fjerner dog ikke familien Melgaards humør, der helt sikkert også er at finde på banen næste år.