Familien Smed op på scooteren

Glenn Smed har overtaget caféen Flying Vespa i Søndergade, og sønnen Emil bliver daglig leder på stedet

Jens Ole Pedersen
Glenn Smed, siddende, er sammen med sønnen Emil klar til at drøne afsted med Flying Vespa i Frederikshavn.Foto: Peter Broen
Frederikshavn 14. september 2016 08:10

FREDERIKSHAVN: Den legendariske italienske scooter, Vespa, har i halvandet år lagt navn til gadekøkkenet, fast slowfood caféen med mere i Søndergade 25 i Frederikshavn, hvor man i Flying Vespa har haft et køkken med fart på og sin helt egen unikke stil, hvor det rustikke italienske landkøkken blev forenet med østens magi og den nordjyske lune.

Nu er den "flyvende hveps" fra på torsdag klar til at køre videre med friske kræfter i form af familien Smed fra Frederikshavn, der i forvejen står bag Madam Smed og Café Mathilde i Sæby.

- Vi vil køre Flying Vespa videre i samme spor som den tidligere ejer Christian Conradsen, fortæller Glenn Smed, der efter flere år som tjener i både Restaurant Grøften i Tivoli og hos dynekongen Lars Larsen i Himmerland Golf & Spa Resort har valgt sammen med hustruen Susanne og sønnen Emil at satse på de to forretninger i Sæby og Flying Vespa i Frederikshavn.

1. september overtog familien Smed Søndergade 25 med "den flyvende scooter", og fremover vil Emil få hovedansvaret for stedet, hvor der vil være frokoståbent mandag, tirsdag og onsdag fra 11.30-14.00 samt åbent torsdag, fredag og lørdag fra 11.30-21.00 samt søndag fra 17-21.

Sund stil fortsætter

- Den sunde fast slowfood og et imponerende udvalg af forskelligartede take-away-retter kan vi rigtig godt lide, så den stil vil vi fortsætte med i Flying Vespa, og der skal satses på eksotiske oplevelser for ganen, siger Glenn Smed, der også selv vil hjælpe til i alle familiens tre forretninger.

Udover familien Smed bliver der også en person ansat i køkkenet, ligesom flere unge kommer til at servere.

- Der er plads til 45 gæster indendørs, men vi har planer om også at lave udeservering med eget udekøkken, hvor forskellige kokke kan få mulighed for at trylle, forklarer 46-årige Glenn Smed.

Udover at være samlet med familien om tre forretninger i Frederikshavn og Sæby glæder han sig også over igen at kunne få tid og mulighed for at få genetableret, gamle, sociale relationer.

- Jeg er kommet meget i sportens verden i Frederikshavn især indenfor fodbold og ishockey, og der vil jeg igen gerne være mere med, siger Glenn Smed, der i første omgang ser frem til at byde sine gæster i Flying Vespa på gode oplevelser.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...