Familier hjalp med naturpleje

Søndag var der hygge i Lille Vildmosen, da frivillige hjalp med genopretningen af højmosen

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

STORVORDE:Regntøjet og gummistøvlerne var fundet frem, da der søndag formiddag var aktiv familiedag i Lille Vildmosen.

Der skulle spredes sphagnum og fjernes birketræer som et led i en genopretningsplan af højmosen.

Sphagnumen skal hjælpe til, at vandet bliver i mosen. Men birketræerne er en trussel mod genopretningen, så de skulle ryddes.
Det hjalp blandt andre de to brødre andreas og Daniel Fly med. De var blevet hevet med i mosen af deres forældre, og de fandt dog hurtigt ud af, hvad der var det sjoveste arbejde.
- Det er meget sjovere at rydde træer, end det er at sprede sphagnum fortalte Andreas Fly på 12 år.
Så bevæbnet med ørnenæb kastede drengene sig over små som store birketræer, og der gik ikke længe, før et stort stykke var ryddet for træer.

Som minde om dagen blev der gravet en egeplanke ned med inskriptionen: Her hjalp frivillige d. 11. nov 2012 med at genskabe Lille Vildmose.
- Mosen er det bedste arkiv, vi har. Vi håber ikke, at den bliver fundet, mens hvis den gør, så er det en påmindelse om, at man skal passe godt på mosen, forklarede formand for Vildmoseforeningen Martin Sloth Andersen.

Dagen blev sluttet af i Lille Vildmosecentret, hvor der blev serveret frikadeller og kartoffelsalat som tak for hjælpen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.