Familier modtog julehjælp

Aalborg Citykirke gav 650 julekurve ud til trængte familier

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Fem år i træk har Aalborg Citykirke delt julekurve ud. Uddelingen 2016 satte ny rekord med 650 kurve.Foto: Hans Ravn

For mange er julen lig med overflod - af gaver, mad, varme.

Men sådan er det naturligvis ikke for alle. Nogle har dårligt råd til alt det, som hører julen til og som mange tager for givet.

Og den gruppe bliver stadigt større.

Sådan opleves det i hvert fald hos Aalborg Citykirke.

De sidste fem år har kirken delt gaver og kurve med julemad ud til familier i Nordjylland, der har svært ved at få økonomien til rundt og svært ved at tilbyde deres børn en "rigtig" jul med julemad og gaver.

Og i år er der ekstra meget brug for hjælpen, mener præst i Aalborg Citykirke, Carsten Jensen.

- Vi føler, vi har en opgave som kirke med at hjælpe mennesker, der har et behov. I år oplever vi, at rigtig mange har brug for hjælp, og det som mange fortæller os, er, at kontanthjælpsloftet har gjort det ekstra svært i år, siger Carsten Jensen.

Stor gaveuddeling søndag

Igen i år delte Aalborg Citykirke således julekurve og julegaver ud.

Det foregik søndag formiddag i Østre Alle-hallen i Aalborg.

Her var der pyntet op og gang i julestemningen, da i alt 650 julekurve - 200 kurve flere end sidste år - blev delt ud til lige så mange familier. I alt kom anslået omkring 1500 mennesker forbi.

Begivenheden blev til i samarbejde med foreningen Charity.

Som en service for dem, der ikke kunne være til stede søndag, bliver nogle af kurvene bragt ud til folk i dag. Ikke kun i Aalborg, men også så langt som Thisted og Sindal.

Uddelingen søndag foregik over to omgange for at kunne håndtere de mange mennesker.

Ud over selve gaverne og julekurvene kunne man også varme sig ved æbleskiver, musik og en snak med de omtrent 100 unge frivillige.

To studerende om fem børn

En af modtagerne af julekurv og -gaver var Mille Aanundsen fra Svenstrup.

Hende og hendes mand er begge studerende og har sammen fem børn. Dermed har de i den grad brug for en hjælpende hånd for at klare sig gennem juletiden.

- Det er fantastisk, at der er nogen, der vil gøre sådan noget her for os. Det betyder virkelig meget, siger Mille Aanundsen.

Hendes mand står lige nu uden elevplads og med et barn, der går til fysioterapeut og to med astma, som der skal købes medicin til, er det svært at få tingene til at løbe rundt, fortæller hun.

- Vi har flere udgifter end indtægter lige nu, siger Mille Aanundsen.

Kan ikke hjælpe flere

Der er mange familier i lignende svære situationer, vurderer præsten Carsten Jensen.

Sidste år flyttede arrangementet til Østre Alle-hallen efter at være foregået i Aalborg Citykirkes egne lokaler i de tre foregående år. Men selvom begivenheden og antallet af julekurve i år er markant større end de første år, så er det stadig ikke nok til at klare efterspørgslen.

- Vi åbnede for ansøgninger om julekurvene den 1. november, og da vi nåede 650, måtte vi lukke igen. Men det ville være fortsat. Jeg har haft mange i telefonen, der spørger "kunne vi ikke lige?", men desværre havde vi kun 650 kurve. Det er gået hurtigt med at få dem afsat, siger Carsten Jensen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.