Fandt 2,5 millioner i kontanter i lejlighed

Aktion mod jointproduktion gav pote

Politiet slog til mod jointproduktion, og fandt blandt andet 2,5 millioner kroner gemt i en lejlighed. Arkivfoto.

Politiet slog til mod jointproduktion, og fandt blandt andet 2,5 millioner kroner gemt i en lejlighed. Arkivfoto.

KØBENHAVN:Københavns Politi har besøgt bankens tællemaskine med størstedelen af de beslaglagte kontanter fra en enkelt lejlighed under aktionen mod produktion af joints i hovedstadsområdet.

Der var 13,5 kilo sedler i lejligheden, som viser sig at omfatte i alt 2.399.500 kroner.

Derudover har politiets særlige ransagningshold fundet nogle hundrede tusinde kroner yderligere i særlige hulrum i lejligheden, oplyser politikommissær Steffen Thaaning Steffensen til Ritzau.

- Der var opsat nye vægge, og for ikke at rive dem ned tilkaldte vi et ransagningshold med specialudstyr. De har så været ude i lejligheden i dag og fundet nogle hundrede tusinde yderligere samt en del smykker i hulrum, siger politikommissæren.

Tomme hylstre

32 blev anholdt i forbindelse med optrævlingen af en organiseret produktion af joints med hash til Pusherstreet på Christiania.

Den formodede hovedmand er en 32-årig mand, der mistænkes for at have solgt tomme hylstre til produktionen af joints. Ham har politiet overvåget siden september sidste år, mens hans netværk blev optrævlet.

Lejligheden tilhører ikke den mistænke hovedmand, men en anden person i netværket af produktion af joints.

19 personer vil torsdag blive krævet varetægtsfængslet. Indtil videre er fire personer blevet varetægtsfængslet i tre uger, oplyser Steffen Thaaning Steffensen.

Organiseret handel

De 19, der er i alderen 20-55 år, sigtes for handel med narkotika. Sagerne mod dem spænder fra produktion af joints af 6-8 kilo hash, til produktion af joints af op til 175 kilo.

- Vi har med aktionen søgt at bevise, at der er foregået en stor og organiseret produktion af joints rundt omkring i Københavns-området, siger Steffen Thaaning Steffensen.

Politiet mener, at der er tale om en produktion på ikke under 270.000 joints, som fortrinsvis skulle sælges i Pusherstreet på Christiania.

Politiet har under sin aktion mod jointsproducenterne fundet en hel del færdige joints samt diverse udstyr fra produktionen. Det var blandt andet tomme rør og papir til fremstillingen, støvmasker, gryder til opvarmning af hash og diverse kværne.

Halvdelen af de 32 anholdte er på offentlig forsørgelse som kontanthjælp eller SU, oplyser Steffen Thaaning Steffensen til Ekstra Bladets netavis.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.