EMNER

Fandt drømmejobbet på kirkegården

Lotte Schütz har fundet sin rette hylde blandt grave, planter og frisk luft i Rakkeby

34-årige Lotte Schütz kommer fra et job som graver-medhjælper ved Lønstrup Kirke. 
Hun er oprindeligt uddannet salgsassistent, men har nu fundet sit drømmejob i den friske luft på kirkegården. Til daglig passer hun de mange grave alene, dog kommer en medhjælper forbi og giver en hånd en gang om ugen.
Tidligere graver, Inga Thomassen springer også ofte til med lidt hjælp og gode råd, afslører Lotte Schütz.

FOTO: bENTE PODER

34-årige Lotte Schütz kommer fra et job som graver-medhjælper ved Lønstrup Kirke. Hun er oprindeligt uddannet salgsassistent, men har nu fundet sit drømmejob i den friske luft på kirkegården. Til daglig passer hun de mange grave alene, dog kommer en medhjælper forbi og giver en hånd en gang om ugen. Tidligere graver, Inga Thomassen springer også ofte til med lidt hjælp og gode råd, afslører Lotte Schütz. FOTO: bENTE PODER

RAKKEBY:Da Aage og Inga Thomassen, efter næsten 40 års virke som gravere ved Rakkeby Kirke, for nylig sagde farvel til arbejdslivet efterlod de sig et tomrum. Det er nu fyldt ud af nye kræfter. 34-årige Lotte Schütz blev ansat som ny graver fra 1. april i år. Lotte Schütz er oprinde-ligt uddannet salgsassistent, men er ikke et sekund i tvivl om, at hun som graver har fundet sin rette hylde. - Det at man går ude i den friske natur og kan høre fug-lene synge. Det er virkelig et drømmejob, mener hun. Alsidigt job Lotte Schütz begyndte som gravermedhjælper på kirkegården i Lønstrup, da den virksomhed hun arbejdede i foretog nedskæringer, og hun mistede sit job. Jobbet i Lønstrup fandt hun gennem noget familie og efter bare tre dage på kirkegården, var hun sikker på, at graver er det, hun skal være resten af sit liv. - Jeg har svært ved at slippe det. Så når jeg skal holde fri, har jeg svært ved at holde fri, siger hun. For nylig begyndte en gravermedhjælper at hjælpe til på kirkegården en gang om ugen. - Det giver lidt mere ro. Jeg har godt nok været stresset over alt det ukrudt, der vælter frem, ler hun. Ud over at passe kirkegården fungerer Lotte Schütz som kirketjener, ringer med kirkekokken, når den er i funktion, og sørger i det hele taget for, at kirken og kirkegården er velholdt. - Jeg har jo noget at leve op til, for den har den grad været velholdt, siger Lotte Schütz med tanke på det tidligere graverpar.