Fandt du mon din studieretning her

Mange unge og forældre besøgte "det store studieretningsmarked" på gymnasiet

Lektor Inge Diness (til højre) forklarer, mens Lisbeth Tolborg og datteren Regitze hører detaljer om design, teknologi og innovation.

Lektor Inge Diness (til højre) forklarer, mens Lisbeth Tolborg og datteren Regitze hører detaljer om design, teknologi og innovation.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

USA lokker. Men det er ikke kun derfor, at Frederik Hansen studerer fagpakken - musik, engelsk og samfundsfag - under lørdagens store studieretningsmarked på Mariagerfjord Gymnasium. - Både musik og sprog interesserer mig rigtig meget, og så spiller jeg selv. Her opnår jeg en perfekt kombination, forklarer Frederik. Han går i niende klasse på Rosendalskolen, men overvejer ikke et mellem-år på efterskole. - Nej, jeg føler mig helt klar til gymnasiet. Her er mere at komme efter, gode oplevelser i vente, en USA-rejse i 2. g. Og så bliver jeg hurtigere færdig med uddannelsen ved at springe efterskolen over, fremhæver Frederik. Helt så travlt har jævnaldrende Regitze Tolborg fra Hørby Kirkeby ikke. - Jeg glæder mig til et år på Ranum Efterskole, men så.... ja, jeg er ikke sikker, lyder det tøvende, mens Regitze lytter med på Hobro-gymnasiets nyeste tilbud - htx, der blandt andet kombinerer teknologi med design og innovation. - Jeg vil jo gerne designe tøj. Mulighederne virker gode her, spekulerer Regitze. Htx-linien havde premiere i sommer og har samlet 21 elever på første årgang. Den kombinerer fag fra det almene gymnasium (stx) med det tekniske gymnasium og er etableret i et samarbejde mellem Tech College Aalborg og Hobro-gymnasiet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.