Fange tager medfange som gidsel ved politigården

Aktionsstyrke tilkaldt til gidseldrama ved Københavns politigård. Fange holder medfange som gidsel.

Fange tager medfange som gidsel ved politigården

En fange har taget en medfange som gidsel i det særligt sikrede fængsel på Københavns Politigård, og politiets forhandlere forsøger nu at få kontakt med gidseltageren.

- Vi er i dialog med gidseltageren. Vi vil helst løse situationen ved talens brug, og vi har god tid. Det er der, hvor vi er nu, siger kommunikationsmedarbejder James Keiwe ved Københavns Politi til Ritzau.

James Keiwe oplyser, at det er en mand i 30'erne, der har taget en mand i 20'erne som gidsel. Gidseltagningen er sandsynligvis sket under en gårdtur, der foregår på politigårdens tag. Her går fangerne tur to og to.

Årsagen til den dramatiske situation er endnu ukendt, for eksempel er der ikke oplysninger om, hvad gidseltageren ønsker at opnå ved sin handling.

Ifølge James Keiwe har gidseltageren truet sit gidsel med noget, der menes at være en hjemmelavet genstand, men ingen er tilsyneladende blevet skadet.

Politiet har tilkaldt sin aktionsstyrke, som er udstyret med tunge våben og er eksperter i anspændte situationer.

Forhandlingerne med gidseltageren varetages af en bredt sammensat forhandlergruppe, oplyser James Keiwe. Ifølge talsmanden foregår det "stille og roligt".

Fængselspersonalet slog alarmen om gidseltagningen mandag klokken 13.48.

Området ved politigården blev afspærret. Otto Mønsteds Gade bag politigården, hvor indgangen til fængslet ligger, blev spærret i begge ender, og seks-otte betjente står rundt om.

En lægeambulance og en lægebil holder standby i den ene ende af afspærringen.

- Hvis der skulle ske et eller andet, er vi klar med det samme, siger James Keiwe.

Gidseltagerens forsvarsadvokat, Finn Walther Petersen, blev tilkaldt tidligt i forløbet, men forlod i første omgang området igen, fordi kan ikke kunne komme i kontakt med sin klient inde på politigården.

Kort efter blev forsvareren imidlertid hentet og ført ind i på politigården.

- Jeg kan bekræfte, at vi er i dialog med gidseltagerens advokat, siger James Keiwe.

Forinden havde advokaten over for pressen givet udtryk for frustration over, at politiet indtil da ikke havde ønsket at bruge hans kendskab til gidseltageren gennem syv år.

Advokaten, der er bundet af tavshedspligt, oplyste, at hans klient har siddet over tre måneder i Politigårdens fængsel, og at han har talt med ham for tre uger siden, hvor han havde givet udtryk for nogle alvorlige personlige problemer.

Fængslet på Københavns Politigård er et særligt sikret arresthus for stærke og voldelige fanger. Det har plads til omkring 25 fanger og er oprettet som led i bekæmpelsen af rockerkriminalitet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.