Fangede fisk fra båd på landjorden

45-årig man fik bøde for at forfalske oplysninger i logbog

Den 45-årige blev idømt en bøde på 10.000 kr. for urigtige oplysninger. En 72-årig jolleejer fik konfiskeret 94.000 kr.  Arkivfoto <i>Bente Poder</i>

Den 45-årige blev idømt en bøde på 10.000 kr. for urigtige oplysninger. En 72-årig jolleejer fik konfiskeret 94.000 kr. Arkivfoto Bente Poder

JAMMERBUGT:En 45-årig mand fra Jammerbugten har fået en bøde på 10.000 kr. for at have forfalsket oplysninger. Manden hævdede i logbogen, at han havde fisket fra en jolle, som Fiskerikontrollen fandt liggende på stranden overgroet med græs. Den havde ikke været på havet i lang tid. Der var altså opgivet falske oplysninger i jollens logbog, og fangsten måtte være overflyttet fra et andet fartøj til den ældgamle jolle.

Den 45-årige ejede ikke selv jollen. Det gjorde en 72-årig mand, som fik konfiskeret 94.000 kr., svarende til værdien af den mængde fisk, der var fanget, selv om fisken aldrig havde været ombord i hans jolle.
- Det kan lyde lidt træls for jolle-ejeren, men ifølge reglerne er det ejeren af fartøjet, der hæfter for uregelmæssigheder, der fører til konfiskation, siger anklageren Liselotte Holm.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.