EMNER

Fangeleg på skøjter

Børn, unge og voksne har set frem til den første tur på isen.

7
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Det er vildt sjovt at løbe på skøjter, og det er mere hyggeligt på banen i centrum end i skøjtehallen, mente Caroline Fischer og Mathilde Pejtersen. Gitte Pejtersen hjalp med at snøre skøjterne.

Teenagere boltrede sig i stort tal i går eftermiddag på skøjtebanen på C.W. Obels Plads i Aalborg. I weekenden var isen klar til sæsonen, og som sædvanlig havde både børn. unge og voksne set frem til den første skøjtetur i frisk luft. I går var det næste udelukkende teenagere, der havde indtaget banen. Nogle måtte holde fast i hinanden for at holde balancen, mens drenge med erfaringer fra ishockeyarenaen susede hen over isen med stor fart. Der er plads til både de forsigtige og de modige. Og det mindede på mange måder om en skolegård om foråret, når kåde drenge og piger legede fangeleg, mens pigerne hvinede og drengene så seje ud, når de skøjtede fra dem. Som eftermiddagen skred frem, mødtes flere og flere unge ved banen, som i de kommende måneder bliver et populært tilholdssted i byen. - Det er dejligt, at banerne har åbnet. Jeg kom her sammen med mine forældre, da jeg var yngre. Men i de sidste to-tre år har vi kommet her uden vores forældre, og vi kommer cirka en gang om ugen, for det er rigtig sjovt, sagde Simone Bak. Mens Simone Bak og hendes venner så ret sikre ud på skøjterne, var Mariann Gade lidt mere usikker. Men på skøjtebanerne går man ikke så meget op i stilkarakterer - det drejer sig bare om at have det sjovt. - Det er kun tredje gang, at jeg prøver at skøjte. Det er hyggeligt at løbe sammen med sine venner, og det er dejligt at være uden for i stedet for bare at sidde inde. Man kan sagtens holde varmen, fortalte Mariann Gade, der havde fire af vennerne med.