Fangevogter sigtes for at stå bag flugt

Først optrådte fangevogter som voldsoffer i flugtsag. Nu er han selv sigtet for at hjælpe fangerne ud.

Fangevogter sigtes for at stå bag flugt

Fangevogteren havde en finger med i spillet, da to fanger i Kolding Arrest stak af i juli. Flugtfangerne er siden blevet pågrebet igen, og nu er fangevogteren selv sigtet i sagen.

Det fortæller vicepolitiinspektør Torben Svarrer fra Sydøstjyllands Politi. Han er efterforskningsleder på sagen og fortæller om den seneste udvikling:

- Vores undersøgelse går i begyndelsen på, at fængselsbetjenten er blevet overfaldet, som vi har fået oplyst. Samtidig finder Kriminalforsorgen ud af i deres undersøgelse, at der er nogle ting, der er lidt underlige, siger han.

De underlige ting er blandt andet nogle procedurer, som ikke er blevet overholdt. Derudover pegede andre forhold i retning mod fangevogteren.

- Sideløbende får både Kriminalforsorgen og vi nogle tip fra kilder, som fortæller, at der er noget galt her, fortæller Torben Svarrer.

Fangevogterens version af flugten var, at han åbnede døren til de to mænd i cellen. De overfaldt ham og truede med kniv og stjal hans nøgler og alarm.

- Jeg ved ikke, om man kan sige, at det er iscenesat, men det er vores fornemmelse, at fængselsbetjenten spiller en væsentlig hovedrolle i det her, fortæller Torben Svarrer.

Efterforskningslederen kan på nuværende tidspunkt ikke afsløre nærmere detaljer om fangevogterens motiv til at hjælpe de to mænd på flugt.

Ifølge Jydske Vestkysten skulle fangevogterens ønske være at blive erklæret uarbejdsdygtig resten af livet. Han ville påstå, at de traumatiske oplevelser i forbindelse med flugten havde gjort ham psykisk syg.

- Jeg ved godt, at der er de forlydender, men om det er sandt eller falsk, det kan vi ikke vurdere endnu, siger Torben Svarrer.

Fængselsbetjenten har været anholdt og er blevet præsenteret for sigtelsen. Efterfølgende er han blevet løsladt. Han nægter sig skyldig.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.