Far får 11 års fængsel for drabsforsøg på tvillingdøtre

Et par tvillinger var kun fire år gamle, da deres far forsøgte at dræbe dem. Nu er han idømt 11 års fængsel.

Den 60-årige familiefar Graham Bishop skal 11 år i fængsel for drabsforsøg på sine fireårige tvillingpiger og udvises af Danmark for bestandigt.

Sådan lød dommen torsdag i Østre Landsret, som dermed stadfæstede dommen fra Københavns Byret.

Drabsforsøget fandt sted i august 2012, da han stak sin døtre med en stor køkkenkniv i Rigshospitalets Ronald McDonald-hus.

Her befandt familien sig i forbindelse med, at den ene af pigerne flere gange om ugen fik dialysebehandling på grund af kronisk nyresvigt.

Pigerne blev ved overfaldet påført adskillige knivstik, havde afværgelæsioner og var i overhængende livsfare. De har begge fået varige mén, men værst er det gået ud over den af pigerne, som lider af nyresvigt.

Hun er blandt andet ramt af spastiske lammelser og synstab, som grænser til blindhed. Derudover vil hun formentlig miste en del leveår på grund af overfaldet.

Graham Bishop har hele vejen igennem forlangt at blive frifundet i sagen, fordi han påstår, at han var utilregnelig i gerningsøjeblikket på grund af store mængder ADHD-medicin.

Men hverken byretten eller landsretten fandt, at han var sindssyg, da han forsøgte at dræbe sine døtre.

Retten afgjorde også, at den 60-årige, skal udvises af landet, når fængselsstraffen er afsonet. Han er født og opvokset i England, og trods adskillige år i Danmark er han aldrig blevet dansk statsborger.

Graham Bishop er for nogle kendt for at have medvirket i tv-programmet "Åndernes Magt", hvor han optrådte som clairvoyant.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst