Far får 14 års fængsel for at dræbe otteårig datter

En 51-årig mand dræbte sin datter sidste år. Mandag blev han idømt 14 års fængsel ved Retten i Odense.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Katrine Becher Damkjær Foto: Scanpix/Katrine Becher Damkjær

ODENSE:For knap et år siden modtog en mor et hjerteskærende opkald.

Hendes eksmand og far til parrets otteårige pige, som kvinden for nylig var blevet skilt fra, ringede 4. august 2016 og fortalte, at han havde kvalt deres datter.

Mandag blev Johnny Jonassen idømt 14 års fængsel. Dommen faldt ved Retten i Odense.

Efter forældrenes skilsmisse boede datteren ikke fast hos sin far, men på et tidspunkt blev det besluttet, at de skulle se mere til hinanden. Derefter tilbragte de mere tid sammen ham engang imellem.

Det gjorde de blandt andet 3. august, hvor den 51-årige mand modtog en besked fra Odense Kommune, der ville have et møde, fordi pigens mor befandt sig på et krisecenter.

- Jeg tænkte, nu ramler det hele. Jeg var rystet over brevet. Jeg kunne ikke mere, lød det fra manden i retssalen ifølge TV2 Fyn.

Mens datteren lå og sov på første sal, drak faren sig fuld i sit parcelhus tæt ved Odense. Han ville tage sit eget og datterens liv.

Kort før midnat kvalte han pigen ved at klistre hendes mund til med gaffatape og sørge for, at hun ikke kunne trække vejret. Så bar han hende ud på badeværelset og lagde hende i et badekar.

- Jeg tænkte, at jeg ville tage hende med. Vi skulle rejse væk fra Jorden sammen. Der var ikke noget at leve for længere.

- Men nu kan jeg jo godt se, at det er fuldstændig galimatias, sagde manden ifølge TV2 Fyn, da anklager Klaus Holten Kristensen spurgte, hvorfor han gjorde, som han gjorde.

Mens flere af de pårørende, der var til stede i retten, græd og var påvirkede af situationen, virkede manden fattet, da han fortalte om episoden.

I gennem det seneste halve år har han været under opsyn i forbindelse med en mentalundersøgelse. Men han er ikke sindssyg, lød konklusionen.

Manden har været varetægtsfængslet siden 4. august. Da han erkendte at have dræbt datteren, blev retssagen afviklet som en tilståelsessag.

Forsvarer Nis Stemann Knudsen har krævet betænkningstid i forhold til at anke dommen.

/ritzau/

OVERBLIK: Når mor og far slår ihjel

Nedenfor følger en oversigt over nogle af de sidste års sager, hvor forældre angiveligt er involveret i deres børns død.
* 9. januar 2017: En 45-årig familiefar slår angiveligt sin 42-årige kone og deres fire børn ihjel i et parcelhus i Amstrup Bakker ifølge Østjyllands Politi. Herefter vælger manden at tage sit eget liv.
* 30. oktober 2016: En 27-årig syrisk kvinde og hendes to døtre bliver fundet døde i en fryser i en lejlighed i Aabenraa. Kvindens mand, der også er far til børnene, er efterlyst internationalt og mistænkt for at have kvalt sin kone og børn.
* 15. juni 2016: En niårig pige dør efter at være blevet hårdt såret i sit hjem i Bindslev i Vendsyssel. Omstændighederne er fortsat ikke klarlagt, men pigens 27-årige mor er anholdt og sigtet for drab.
* 11. juni 2016: En halvandet år gammel dreng findes død i sin fars lejlighed i Albertslund af sin mor. Drengens far, som moren er skilt fra, er mistænkt for at have dræbt drengen. Faderen blev samme dag fundet død efter at være blevet ramt af et tog.
* 24. februar 2016: En 69-årig mand og en 25-årig kvinde blev fundet livløse på Mariebjerg Kirkegård i Gentofte, hvor manden ifølge Nordsjællands Politi tog livet af sin datter og efterfølgende sig selv.
* 1. januar 2016: En 38-årig kvinde sprang ud fra sjette sal i en bygning på Rigshospitalet med sin fire måneder gamle søn i favnen. De omkom begge.
* 10. december 2015: En fireårig dreng findes død i en lejlighed i Aarhus. Moren indrømmer at have kvalt sønnen med en pude og forklarer sin ugerning med, at hun ikke længere kunne overskue, "hvordan han skulle få et godt liv".
* 15. oktober 2015: En 36-årig kvinde springer med sin knap toårige datter i favnen ud fra en lejlighed på tredje sal i Høje-Taastrup. Hverken mor eller datter overlever springet.
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.