Far i misbrugssag: Pigerne ville selv

Den 57-årige adoptivfar, der er tiltalt for at have misbrugt sine to døtre, hævder, at pigerne selv ville.

Far i misbrugssag: Pigerne ville selv

- De ville selv.

Det påstår adoptivfaren på Bornholm, som er tiltalt for at sexmisbruge sine børn.

Påstanden er kommet frem på andendagen af nævningesagen, hvor en 57-årig adoptivfar og en 40-årig mor er tiltalt for at have misbrugt deres to døtre seksuelt i 10 år.

Adoptivfaren erkender at have haft anden kønslig omgang med pigerne. Hans forklaring lyder, at pigerne, da de var seks og otte år, opdagede deres forældre have sex - og ifølge ham spurgte pigerne selv, om de måtte kigge på og senere også deltage.

- De deltager ikke aktivt i starten, der var de bare nysgerrige. Det sker gradvist, at de selv begynder at være med, forklarer faren i retten.

Tiltalen om, at han skulle have tvunget den yngste datter til at have sex med familiens hund forklarer han med, at det var datteren selv, der fik idéen, og at det desuden var hende selv, der bad ham om at optage det med et videokamera.

Ifølge farens forklaring plagede pigerne selv om at få lov til at være med i forældrenes sex.

- Jeg sagde nej til dem i 19 ud af 20 tilfælde, hvor de spurgte, om de måtte være med, forklarer faren.

Han fortæller også, at han og den yngste datter stadig er i kontakt, selv om hun nu bor hos en plejefamilie, og han har været varetægtsfængslet knap et år.

- Vi skriver mange breve frem og tilbage til hinanden, siger faren.

Ifølge anklageskriftet har den nu 57-årige adoptivfar og den 40-årige mor misbrugt deres to døtre seksuel. Den yngste fra hun var seks til 16 år, og den ældste fra hun var syv til 12 år.

Derudover er de også tiltalt for at have tvunget den yngste til at have samleje med familiens hund og yderligere to venner af familien - en 44-årig og en 62-årig mand.

/ritzau/