Far, mor og farmor får skærpet straf for vanrøgt

Østre Landsret i Odense har torsdag forhøjet fængselsstraffen for mishandling af to børn.

misbrug overgreb vold Foto: Free/Colourbox

misbrug overgreb vold Foto: Free/Colourbox

En kvinde, hendes ekskæreste og dennes mor har torsdag fået forhøjet deres straffe med to måneders fængsel for mishandling af to børn.

De tre dømte var tiltalt for en række forbrydelser mod kvindens søn nu 16-årige og det tidligere kærestepars fælles datter, der i dag er ni år.

I Retten i Odense fik moren fire måneders ubetinget fængsel, mens faren og farmoren blev idømt seks måneders ubetinget fængsel.

Cirka seks måneder senere er straffene torsdag blevet forhøjet med to måneder til hver af de tre i landsretten.

Alle tre blev dømt for vanrøgt, nedværdigende behandling, mishandling og ulovlig tvang.

I byretten kunne det ikke fastslås præcis, i hvilket omfang overgrebene mod børnene er foregået. Men "det er sket jævnligt og systematisk", sagde dommeren i sin begrundelse i Retten i Odense.

Misrøgten foregik fra 2010 til 2015, hvor børnene ifølge anklageskriftet blev revet i håret, rusket hårdt og slået på benene med et fad. Det skriver TV2 Fyn.

Børnene er desuden ifølge mediet blevet afstraffet for at have tis eller afføring i bukserne. Det skete blandt andet ved, at de blev kørt ud i en skov og efterladt i et ukendt tidsrum.

I byretten havde anklager Maria Blomsterberg krævet mindst otte måneders fængsel til moren, og mellem otte år og et års fængsel til faren og farmoren.

Ifølge dommen har farmoren slået pigen med flad hånd og med en pind eller en kæp, skriver TV2 Fyn.

Manden ankede dommen, fordi han ville frifindes.

Anklagemyndigheden ville derimod have skærpet straffen for alle tre, og derfor har landsretten torsdag behandlet ankesagen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.