Drab

Far og teenagesøn fængslet for drab på ældre mand i Esbjerg

To personer er nu varetægtsfængslet og sigtet for drab på 76-årig. Angiveligt er de mistænkte far og søn.

Retten i Esbjerg har fredag fængslet endnu en mand for drabet på en 76-årig mand i Esbjerg. Den sigtede, en 19-årig mand, nægter sig skyldig. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Retten i Esbjerg har fredag fængslet endnu en mand for drabet på en 76-årig mand i Esbjerg. Den sigtede, en 19-årig mand, nægter sig skyldig. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Politiet er tilsyneladende kommet et betydeligt skridt nærmere opklaringen af et drab på en 76-årig mand i Esbjerg.

Fredag har en dommer ved Retten i Esbjerg valgt at varetægtsfængsle en 19-årig mand i foreløbigt fire uger. I forvejen sidder en 44-årig fængslet i sagen, og ifølge Jydske Vestkysten er der tale om far og søn.

Over for Ritzau ønsker vicepolitiinspektør Jacob Ulvedal Andersen fra Syd- og Sønderjyllands Politi ikke at kommentere det familiemæssige bånd mellem de to sigtede.

Men Jydske Vestkysten skriver, at de to deler mellem- og efternavn. Samtidig bekræfter en person fra miljøet omkring den dræbte, at der er tale om en mand og hans teenagesøn.

Drabet blev anmeldt torsdag 6. september om eftermiddagen. Den 76-årige mand blev fundet i sin lejlighed på Tinghøjs Allé i Esbjerg. Dagen efter viste en obduktion, at han var blevet dræbt ved stump vold.

Politiet har ikke ønsket at komme dødsårsagen nærmere.

Men ifølge Jydske Vestkysten sigtes den 19-årige for at have tildelt manden adskillige slag med et ukendt våben, hvorved den 76-årige pådrog sig kraniebrud og indre blødninger, som han døde af.

Ifølge sigtelsen skal volden være begået i forening med den 44-årige.

Endnu har efterforskerne ikke villet indvie offentligheden i et muligt motiv. Det vides heller ikke, om de to fængslede kendte deres offer.

Den dræbte blev sidst set 5. september, hvor han var i selskab med en anden mand, som blev efterlyst. Denne mand meldte senere sig selv til politiet.

Hvad hans rolle er, og om han er sigtet i sagen, har politiet ikke ønsket at sige.

I fredagens grundlovsforhør nægtede den 19-årige sig skyldig. Alligevel valgte han at undlade at kære fængslingen til landsretten.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst