Udland

Far til formodet Florida-drabsmand: Blev vred over homokys

Formodet gerningsmand i Florida så to mænd kysse foran natklub, og han blev meget vred, siger hans far.

US-CRIME-SHOOTING Foto: Scanpix/Ho

US-CRIME-SHOOTING Foto: Scanpix/Ho

Det formentlig værste masseskyderi i USA's historie har "intet har med religion at gøre".

Det siger faren til den 29-årige Omar Mateen, der menes at være manden, der natten til søndag angreb en natklub for homoseksuelle i Florida og dræbte mindst 50 mennesker.

Snarere, forklarer faren, Mir Seddique, skal motivet findes i afsky til homoseksuelle.

- Han så to mænd, der kyssede hinanden foran sin kone og sit barn, og han blev meget vred, siger Seddique om en episode, der ligger nogle måneder tilbage.

- Vi beder om tilgivelse for dette. Vi var ikke klar over, hvad han havde gjort. Vi er lige så meget i chok som resten af landet, siger Seddique til NBC News.

En ekskone til den nu afdøde Omar Mateen fortæller til avisen Washington Post, at den mistænkte var voldelig og mentalt ustabil, da de var gift.

- Han slog mig. Han kunne finde på at komme hjem og begynde at slå mig, fordi vasketøjet ikke var ordnet eller noget i den stil, siger hun.

Ekskonen, der taler på betingelse af anonymitet, fortæller, at hun mødte Omar Mateen på nettet for otte år siden, og at hun flyttede til Florida for at lade sig gifte. Det skete i 2009.

- Han virkede som et helt normalt menneske, siger hun og tilføjer, at han ikke var særlig religiøs. Ofte brugte han tid i træningscentret og arbejdede som vagt på en institution for unge.

- Han var en meget privat person, bemærker ekskonen, som efter eget udsagn lod sig skille efter blot nogle måneders ægteskab. Det skete, efter at manden blev voldelig.

Ifølge ekskonen stammer Omar Mateens familie fra Afghanistan. Han selv var dog født i New York.

De amerikanske sikkerhedsmyndigheder bekræfter ifølge nyhedsbureauet Reuters, at den 29-årige mistænkte har afghansk baggrund.

Han skal også have modtaget våbentræning.

Præsident Barack Obama har givet USA's føderale myndigheder ordre til at yde de lokale myndigheder i Orlando i Florida assistance i efterforskningen.

Det Hvide Hus oplyser, at Obama vil tale om massakren omkring klokken 19.30 dansk tid.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.