Far udvist for at sende børn på genopdragelse i Somalia

En 54-årig mand er blevet udvist for at sende to af sine børn på genopdragelsesrejse i hjemlandet Somalia.

En somalisk far skal i fængsel og udvises, efter at han og hans kone sendte to af deres fælles børn på genopdragelsesrejse i Somalia. (Arkivfoto)

En somalisk far skal i fængsel og udvises, efter at han og hans kone sendte to af deres fælles børn på genopdragelsesrejse i Somalia. (Arkivfoto)

LYNGBY:Ved Retten i Lyngby er en somalisk far blevet dømt til et års fængsel og udvisning fra Danmark, efter at han og hans kone sendte to af deres fælles børn på genopdragelsesrejse i Somalia.

Faren er i øvrigt blevet dømt for grov vold, mens moren er blevet dømt for vold i en mildere grad.

Moren er blevet idømt seks måneders fængsel, men er ikke blevet udvist.

Begge forældre er blevet dømt for vold. Faren har igennem flere år slået sin datter med en metalstang og en træstok, når hun kom for sent hjem eller ikke overholdt hjemmets regler.

Efter at datteren en dag havde modsat sig farens regler og var taget på Bakken med sin folkeskoleklasse og derefter til Aarhus med sine veninder, barberede han alt hendes taljelange hår af.

Moren fotograferede herefter sin kronragede datter.

Og i 2018 blev pigens opførsel og drengens manglende indsats i skolen for meget for faren.

Derfor rejste han til Mogadishu med børnene - de skulle på sommerferie, fik folk at vide.

Men pigens veninder mistede hurtigt kontakten til hende, og da de undrende forhørte sig hos moren, fik de at vide, at deres veninde lå i koma på et hospital i Mogadishu.

I virkeligheden gik hun på koranskole, hvor hun skulle recitere vers og lære arabisk.

Da en af veninderne i efteråret endelig formåede at få kontakt til pigen, fortalte pigen hende, at hendes pas og mobiltelefon var blevet låst væk, og at hun ikke måtte rejse hjem til Danmark.

Den 1. marts 2019 sendte pigen en lydbesked på Facebook til sin veninde.

- Jeg har aldrig ligget i koma. Min far efterlod mig og min bror i Somalia. Jeg vil gerne hjem og gå i gymnasiet. Min far har været hård ved mig i flere år. Jeg vil ikke starte en sag op mod ham, jeg vil bare tilbage.

- Vi bor langt væk fra lufthavnen. Jeg håber virkelig, I kan hente os. Ikke sig til ham, at jeg har haft kontakt til mine veninder eller kommunen, lød beskeden.

Derfra lykkedes det kommunen og Udenrigsministeriet at få flyttet pigen til et sikkert sted. Den 19. maj 2019 vendte pigen tilbage til Danmark. Hun er i dag 17 år gammel og er anbragt på en adresse, der er hemmelig for forældrene.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.