Farlig brand i højhus

Fire personer kørt på sygehus efter brand i lejlighed på 6. sal i højhus ved Limfjordsbroen

Arkivfoto <i>Pressefotograf Henrik Bo</i>

Arkivfoto Pressefotograf Henrik Bo

AALBORG:Det kunne have udviklet sig særdeles farligt, da der 20 minutter over midnat natten til Langfredag udbrød brand i en lejlighed på 6. sal i det 13 etager høje højhus på området mellem Gammel Strandvej og Strandvejen umiddelbart vest for Limfjordsbroen i Aalborg.

- Det er altid farligt med brande i højhuse, og vore røgdykkere fik masser af motion, da de måtte helt op på 6. sal for at bekæmpe en brand, der var opstået i en forgang til lejligheden, fortæller indsatsleder Anders Brosbøl, Beredskabscenter Aalborg.

Han oplyser, at det var et stearinlys, der havde sat ild i nogle jakker og en kommode i forgangen til lejligheden, mens fire personer havde opholdt sig i lejligheden i festligt lag.

- De opdagede røgen fra forgangen og forsøgte at slukke ilden, men måtte opgive, så vi blev tilkaldt og havde et par timers arbejde i lejligheden, for ilden var slukket og lejligheden sikret, så vi kunne vende næsen hjem igen, fortæller indsatslederen.

De fire personer i lejligheden - en mandlig beboer og tre gæster - blev alle kørt omkring Aalborg Universitetshospital til et tjek for røgforgiftning.

Lejligheden blev kraftigt røg- og sodskadet, og lejlighedens beboer måtte overnatte hos noget familie, mens skadesservice fik lejligheden gjort ren igen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden