Farlig vej: Udvidelse er sat på stand-by

Gårestrupvej ved Hjørring må fortsat vente på udvidelse

Jakob Gammelgaard
En væltet anhænger med svinefoder understregede sidste forår problemerne med pladsen på Gårestrupvejvej nordvest for Hjørring. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen
Trafik 23. april 2018 11:45

HJØRRING: Siden en lastbilanhænger med svinefoder kom for langt ud i rabatten og tippede ned i grøften på den smalle Gårestrupvej nordvest for Hjørring, har der været talt meget om at gøre noget ved de problematiske vejforhold på vejen, der fører ned til et stort landbrug og biogasanlægget Grøngas Hjørring.

Men nu har teknik- og miljøudvalget bremset en bevilling på 2,4 millioner kroner, der var øremærket til en udvidelse af den kommunale del af Gårestrupvej.

- Det betyder ikke, at det er droppet, men udvalget mener ikke grundlaget er ordentlig belyst og derfor er det udsat, siger udvalgsformand, Søren Smalbro (V).

Grøngas Hjørring har søgt om udvidelse af biogasanlægget, men det vil betyde at antallet af lastbiler vil fordobles.

I forbindelse med en høring om den planlagte udvidelse, er der kommet bemærkninger om, at vejen er i dårlig stand, trafikken giver daglige udfordringer med usikre situationer, indkørsler bliver brugt som vigeplads, og ikke mindst cyklister føler sig utrygge. Gårestrupvej er også en del af den rekreative rute, Tolneruten.

I forbindelse med uheldet, hvor anhængeren tippede, sagde en af grundejerne langs Gårestrupvej, Erik Sørensen:

- Vi har ikke noget imod virksomhedens planer, men kommunen må sørge for, at vejene bliver lavet til at kunne bære den tunge trafik.

I de foreslåede løsning anbefales, at den nuværende vejbredde på 3,4 meter i hvert fald fordobles.

Indehaveren af Grøngas har foreslået, at han står for en udvidelse af 800 meter, som er privat fællesvej, og Hjørring Kommune bekoster udvidelsen af den kommunale del, som er 900 meter.

Der er i alt 14 ejendomme langs Gårestrupvej.

Kommunen har tidligere besluttet, at udvidelsen af Grøngas og landbruget er betinget af, at vejforholdene bliver bedre. Det seneste forslag går på, at vejen gøres syv meter bred med brede kantstriber. Nu er den beslutning foreløbig udskudt til budgetforhandlingerne for 2019.

Der vil nu blive holdt flere møder med lodsejerne i området.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...