Farligt arbejde: Mange ulykker bliver aldrig anmeldt

Alt for mange arbejdsgivere undlader at anmelde arbejdsskader, og det kan gå ud over lønmodtagerens erstatning

Farligt arbejde: Mange ulykker bliver aldrig anmeldt

Håndværkere og byggefolk lever livet farligt, og mængden af ulykker i byggebranchen er stigende i forhold til antallet af beskæftigede.

Men næsten en tredjedel af ulykkerne bliver aldrig anmeldt. Det erkender arbejdsgiverne i en ny undersøgelse udført af analyseinstituttet Wilke for Codan, skriver Avisen.dk.

29 procent af de adspurgte virksomheder svarer, at det ikke er alle arbejdsskader eller ulykker, der bliver anmeldt.

Det er alt, alt for mange, mener Byggegruppen under fagforbundet 3F, som repræsenterer ansatte i bygge-anlægsbranchen.

- Byggebranchen er særlig slem til ikke at anmelde arbejdsskader, og det er problematisk, når ledelsen på virksomhederne ikke gør deres for at få skaderne anmeldt, siger konsulent Freddy Hansen til Avisen.dk.

Brancheorganisationen Dansk Byggeri er forsigtig optimistisk over, at godt 60 procent af virksomhederne rent faktisk følger op på de ansattes arbejdsskader.

Arbejdsmiljøchef Mette Møller Nielsen advarer dog de glemsomme virksomheder mod konsekvenserne af den manglende registrering.

- Man skal huske på, at man snyder ens ansatte for erstatning, hvis de får mén på længere sigt af en arbejdsskade. Virksomhederne skal simpelt hen anmelde, siger hun til Avisen.dk.

Manglende dokumentationen for en gammel skade, som aldrig blev anmeldt, kan stikke en kæp i hjulet på en senere kompensation for eventuelle mén.

Ifølge Arbejdsskadestyrelsen kan det især være et problem, hvis man har fået nyt job siden ulykken.

Souschef Rikke Nissen oplyser, at styrelsen jævnligt har problemer med sager, hvor skader er anmeldt for sent - eller aldrig er blevet registreret.

- Hvis arbejdsgiver ikke er villig til at bekræfte, at man kom ud for en ulykke dengang, og man har skiftet job i mellemtiden, så kan det være svært at dokumentere, at skaden skete, siger Rikke Nissen til Avisen.dk.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Politiet advarer efter brag i Aalborg: Hold jer væk fra disse flasker
Luk