Farmer viste minkene frem

Med knap 400 besøgende gentog Kjeld V. Larsen succes’en fra i foråret

I øjeblikket er skind fra hvide mink i højeste kurs, men da man aldrig ved med moden, er produktionen fordelt på fire farver. - Næste år kan det meget vel være de brune skind, opkøberne vil have, fortæller Kjeld V. Larsen.

Foto: Torben Hansen

I øjeblikket er skind fra hvide mink i højeste kurs, men da man aldrig ved med moden, er produktionen fordelt på fire farver. - Næste år kan det meget vel være de brune skind, opkøberne vil have, fortæller Kjeld V. Larsen. Foto: Torben Hansen

LILLEVORDE: For 2. gang i år bød minkavler Kjeld V. Larsen som led i arrangementet Åbent Landbrug indenfor på sin farm i Lillevorde, og som sidste gang var der med knap 400 besøgende pæn interesse for at se, hvordan en af dansk landbrugs mest lukrative produktioner bliver til.
En stor del af de besøgende var børn, som benyttede sig af anledningen til at ”afprøve” traktorer og andet maskineri på bedriften, der udover mink omfatter planteavl.
Ved at åbne sin farm for publikum, håber minkavleren at bidrage til et bedre omdømme for branchen i Danmark.
Ude i verden går det rigtig godt. Årligt eksporteres der for otte milliarder kroner minkskind, som ender på kroppen af velhavende kinesere og russere.
Alene råvarerne i form af garvede skind til en minkpels kan løbe op i mere end 40.000 kroner.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.