Farseret kalvefilet

Med skovchampignon og kartoffelpasta

@Billed.fotoakk.top:Foto: Jens Morten

@Billed.fotoakk.top:Foto: Jens Morten

Ingredienser: 4 skiver kalvefileter (120 g stk.) 150 g skovchampignon 3 fed hvidløg 4 stænger af selleri 1 glas hvidvin 1 glas vand 100 g rasp, 1 ranke rosmarin, 1 ranke timian, 5 blade mynte, 2 blade salvie og 30 g revet parmesanost, salt og peber. Det hele blendes i en blender til en masse. Kød: Bank kalveskiver til tyndere skiver (beskyt med en plastpose, når du banker). Skær champignon i tern og sautér dem i varm jomfruolie sammen med hvidløg. Fjern derefter feddene af hvidløg, tilsæt halvdelen af raspen med krydderier, og rør det igennem med champignon. Læg kødet åbent og tag to skefulde champignon og rul kødet sammen, så det får en pæreform. På toppen stikker du en stængel af selleri i. Forvarm ovnen til 180 grader og sæt kødet sammen med vand og vin i 10 min. Fond af kød tilsmages med salt og peber-fond. Drys evt. med rasp på kødet. Serveres sammen med gnocchi (kartoffelpasta). Gnocchi med peberfrugtcreme: 4 peberfrugter (rød, grøn eller gul efter ønske) 2 fed hvidløg Peberfrugterne gratineres i ovnen, til skindet er lidt brændt. Derefter pilles skindet af. Blend dem i blender og tilsæt salt, peber og hvidløg efter smag. Gnocchi: 150 g bagekartofler Salt 150 g mel Lidt nøddemuskat 2 æg Kog kartoflerne med skræl. Fjern skindet og mos dem. Læg dem på køkkenbordet, tilsæt mel, æg og muskat. Ælt det hele til en dej. Lav rulle på 2 cm’s tykkelse. Skær derefter stykker af i 2 cm’s længde. Brug en gaffel til at give dem lidt form. Kog vand i en rummelig gryde og tilsæt salt. Fjern gryden fra komfuret og læg gnocchierne i. Når de kommer op, så er de færdige. Serveres med peberfrugtsovs.