EMNER

Farsø Cykle Klub godt i gang

Klubbens ni ryttere deltager i løb hver weekend hele sæsonen

Thomas Just, Farsø, er en af Farsø Cykle Klubs ni A-ryttere og er samtidig en af initiativtagerne til at stifte klubben.

Thomas Just, Farsø, er en af Farsø Cykle Klubs ni A-ryttere og er samtidig en af initiativtagerne til at stifte klubben.

FARSØ:Ud af ingenting opstod Farsø Cykle Klub for halvandet år siden som en ren eliteklub. I år har klubben ni A-ryttere, der har planer om at blande sig i såvel danske som udenlandske løb hver eneste weekend sæsonen igennem. I morgen gælder det således et løb i Horsens. Byen er hjemmebane for holdet Glud & Marstrand, hvorfra Farsø Cykle Klub sidste år hentede den tidligere U-23 danmarksmester Max Nielsen. - Glud & Marstrand er en af vores allerstørste konkurrenter, så vi satser da på at drille dem lidt, siger Henrik B. Jørgensen, formand for Farsø Cykle Klub. Sidste weekend deltog klubben i cykelløb både i Skive, i Thy og på Sjælland. Bedst placeret blev Glenn Bak, der til dagligt kører som professionel i Belgien, men som har licens hos Farsø CK. Han erobrede en 4. plads i løbet ved Roskilde. På søndag deltager otte ryttere i løbet i Horsens. Deriblandt en ny rytter, Rasmus Hansen, der normalt kører på Sjælland, men som selv opsøgte Farsø CK for at komme med på holdet. Få lokale Selv om klubben hedder Farsø Cykle Klub, så er Thomas Just, der driver Vesthimmerlands Cykelcenter i Farsø, stort set ene om at være rigtig lokal. Han er en af klubbens ni A-ryttere og samtidig en af de tre initiativtagere til overhovedet at danne en cykelklub med udgangspunkt i Farsø. Henrik B. Jørgensen, Støvring, og sognepræst Torben Haahr, Skarp Salling, er de to andre initiativtagere. - Oprindeligt var ideen, at vi var et nordjysk hold i Farsø. Men nu har vi vendt det lidt om og sagt, at det godt kan være, vi skal holde os mere eller mindre inden for grænsen af Vesthimmerlands Kommune, siger Henrik B. Jørgensen. Her hentyder han til, i hvor stor en kreds klubben vil lede efter sponsorer. For nyligt indgik klubben en aftale med Sparekassen Farsø, som nu er klubbens største sponsor. Men flere af Farsøs virksomheder har også tegnet sig for et sponsorat. Vil være professionelle Lige fra starten har det ambitiøse mål været at få sponsorkroner nok til at blive en professionel klub. Og Henrik B. Jørgensen håber stadig, det bliver muligt fra og med næste sæson. - Det ser ud til, at det falder på plads, så vi næste år kan blive et såkaldt kontinental-team. Det giver os adgang til at køre sådan noget som Post Danmark Rundt og flere store, europæiske løb. Sponsorerne er selvfølgelig mest interesseret i, at vi markerer os i de danske løb, men for at tilfredsstille rytternes ambitioner er det også vigtigt at kunne deltage i udenlandske løb, forklarer formanden. Klubben har været i kontakt med den nye Vesthimmerlands Kommune, som ifølge Henrik B. Jørgensen er interesseret i at indgå i en eller anden form for samarbejde. Måske omkring noget praktisk hjælp til gengæld for markedsføring af området. - Et af de punkter, der ligger i samarbejdet med Vesthimmerlands Kommune, er at vi skal have koblet en ungdomsafdeling på. Og det er også helt klart vores ambition. Vi gør det bare i omvendt rækkefølge, så vi starter med eliten, siger formaden for Farsø Cykle Klub.