Fartkampagne i fjordkommunen

Sænk farten, lyder budskabet til bilisterne fra Mariagerfjord Kommune

To ud af tre tre trafikdrab sker på landevejene.Foto: Mariagerfjord Kommune

To ud af tre tre trafikdrab sker på landevejene.Foto: Mariagerfjord Kommune

MARIAGERFJORD:Stadig flere bilister sænker farten på vejene. Nu vil en kampagne i Mariagerfjord Kommune have flere til at lette foden fra speederen på især landevejene, hvor de fleste trafikdrab sker.

I en pressemeddelelse oplyser kommunen, at gennemsnitsfarten i løbet af de seneste år er dalet på de danske landeveje. Det er en rigtig god nyhed for trafiksikkerheden, som bilisterne fortjener ros for. Landevejene er dog stadig de veje, hvor to ud af tre trafikdrab sker blandt andet på grund af for høj fart.

Pas på cyklisterne

Derfor vil Mariagerfjord Kommune sammen med Rådet for Sikker Trafik, politiet og Q8 have flere bilister til at overholde hastighedsgrænsen. Det sker med kampagnen ”Sænk Farten – en lille smule betyder en hel del”.

- Man sparer ikke særlig meget tid ved at køre for stærkt, og samtidig øger man risikoen for ulykker. Derfor vil vi opfordre bilisterne til at sænke farten, så vejene bliver mere sikre for alle og især de mange børn, der cykler til og fra skole på vejene, siger Trafikplanlægger Birgit Krogh Alminde fra Mariagerfjord Kommune.

Sænk farten en lille smule

Langs vejene vil der i de kommende uger stå skilte med opfordring til bilisterne om at sænke farten. En undersøgelse fra Vejdirektoratet viste for nylig, at langt de fleste dødsulykker sker på landeveje og med høj hastighed. Selv en lille hastighedsnedsættelse kan have stor betydning, så man kan nå at bremse, hvis der kommer en cyklist, fodgænger eller bilist ud fra en sidevej.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden