Nordjylland

Fartkampagne udløste ingen bøderegn

Resultat fra europæisk fartkampagne viser, at nordjyderne kører pænt ved skoleveje

Politiet har både brugt ATK-vogne og laserudstyr til at fange bilister med speederen for hårdt i bund. Foto: Daniel Bygballe

Politiet har både brugt ATK-vogne og laserudstyr til at fange bilister med speederen for hårdt i bund. Foto: Daniel Bygballe

NORDJYLLAND:I sidste uge havde Nordjyllands Politi særligt fokus på at fange de nordjyske fartsyndere.

Her deltog de nemlig i en fælles europæisk fartkontrolindsats, som er planlagt af det europæiske færdselspolitisamarbejde TISPOL.

Resultaterne fra indsatserne i hele landet er netop gjort op, og her tyder det på, at de nordjyske bilister er gode til at overholde fartgrænserne.

I alt har Nordjyllands Politi udført 20 kontroller med både ATK-vogne og laserudstyr i løbet af ugen, og her er 143 bilister blevet taget i at køre for stærkt.

Det placerer Nordjylland et pænt stykke under blandt andet Sønderjylland, hvor over 700 fartsyndere gik i fælden.

Kun ved skolerne

Man kan dog ikke på baggrund af kampagnen konkludere, at nordjyderne kører pænere end resten af landets bilister. Den europæiske kampagne falder nemlig sammen med den øgede indsats i forbindelse med skolestart, og det har haft betydning for, hvor i Nordjylland kontrollerne har fundet sted.

- I forbindelse med skolekampagnen, der kører sideløbende med den europæiske kontrol, har vi fokuseret indsatsen på skolevejene rundt omkring i landsdelen. Derfor er tallene lidt usikre. Hvis vi havde udført kontrollerne ved højhastighedsveje, ville flere formentligt være blevet taget, forklarer Claus Kjær-Pedersen, som er operativ leder hos Nordjyllands Politis færdselsafdeling.

Han glæder sig dog over det lave antal fartsyndere i landsdelen.

- Det tyder da på, at folk er begyndt at tænke mere over at køre fornuftigt ved skolevejene. Der er generelt blevet kørt pænt, og der har ikke været nogen ekstreme hastigheder på vejene, siger Claus Kjær-Pedersen.

Fart på i hele landet

Politikredse i hele landet har deltaget i den fælles fartkontrolindsats, og overalt røg fartglade bilister i politiets fælder.

På landsplan blev der konstateret 2.508 forseelser. Af dem var 2.109 trafikanter, der kørte for stærkt.

Selvom den europæisk fartkampagne er afsluttet, fortsætter den øgede kontrol ved skolevejene i hele Nordjylland ugen ud.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.