Fartsynder kørte 120 km/t på villavej

Politiets fartkontrol førte til frakendelse af fire kørekort på få timer

Politiet har fanget 89 fartsyndere i Vodskov og Aalborg i løbet af ugen. Arkivfoto <i>Foto: Torben Hansen</i>

Politiet har fanget 89 fartsyndere i Vodskov og Aalborg i løbet af ugen. Arkivfoto Foto: Torben Hansen

NORDJYLLAND:I løbet af ugen har politiet igen haft ATK-vognene i brug for at stoppe de nordjyske fartsyndere. Og det har betydet en flittig udskrivning af fartbøder.

Tirsdag var der fartkontrol på Tingvej i Vodskov i et tæt beboet område, hvor fartgrænsen er 50 km/t. I løbet af fire timer blitzede politiet 54 bilister for at køre for stærkt.

Selvom der var flere fartsyndere på strækningen, havde især en bilist speederen i bund.

- Vi tog en i at køre 120 km/t. Det er alarmerende og meget overraskende for det område, at nogen kan finde på at køre så stærkt. Det er en villavej, og der skal ikke meget til, før det kan gå galt. Det skaber utryghed for beboerne i området, men det er jo netop derfor, vi er til stede, fortæller Bent Mathiesen, politiassistent ved ATK-afdelingen hos Nordjyllands Politi.

Fire frakendelser

Bilisten med ugens fartrekord fik ubetinget frakendt sit kørekort. Derudover blev yderligere tre bilister taget med over 90 km/t i Vodskov, hvilket resulterer i en betinget frakendelse af kørekortet.

Torsdag eftermiddag var der fartkontrol på Gl. Hasserisvej. Her blitzede politiet 35 bilister med en tophastighed på 69 km/t.

- Vi er ude hver dag, og det viser sig jo gang på gang, er der er et behov for det. Især på skoleveje og villaveje er det respektløs, at der bliver kørt så stærkt, siger Bent Mathiesen.

Fra på mandag sætter politiet massivt ind med ATK-vognene på skoleveje rundt omkring i Nordjylland i forbindelse med skolestarten. Den særlige indsats varer fra uge 33 til 35.

- Vi er ved skolerne i morgentimerne, men man vil også kunne støde på vognene andre steder i løbet af ugerne, understreger Bent Mathiesen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.