Fartsyndere røg i fælden ved dobbeltkontrol

ATK fra Nordjyllands Politi havde torsdag to vogne på plads på Viborgvej syd for Løgstør

ATK-vognene målte torsdag i begge retninger på Viborgvej syd for Løgstør. Arkivfoto

ATK-vognene målte torsdag i begge retninger på Viborgvej syd for Løgstør. Arkivfoto

LØGSTØR:41 bilister havde foden lidt for tungt hvilende på speederen, da den Automatiske Trafik Kontrol hos Nordjyllands Politi torsdag foretog dobbelt fartkontrol på Viborgvej ved Raunstrup lige syd for Løgstør.

- Vi havde valgt at foretage en kontrol med to vogne, så vi målte i begge retninger på Viborgvej. Det gør vi nogle gange på veje, hvor vi af erfaring ved, at der køres stærkt. Og der blev blitzet 21 i den ene retning og 20 i den anden, fortæller lederen af ATK ved Nordjyllands Politi, Kim Haubro.

Førergenkendelse

Når der måles, skal der på billederne være det, Kim Haubro kalder førergenkendelse.

- Så vi kan jo kun måle de biler, der kommer kørende mod kameraet, selv om vore fotovogne faktisk også kan registre hastigheden for de bilister, der kører i den modsatte retning. Og nogle gange køres der meget stærkt modsat fotovognene. Så kan vore kontrollører aftale, at vi måler i begge retninger, forklarer Kim Haubro.

Han oplyser, at steder, hvor der traditionelt køres stærkt som f.eks. hovedvejene 11 og 13, i en del tilfælde er foretaget disse målinger med to vogne, så biler i begge kørselsretninger måles.

To bilister står til klip

Ved kontrollen, hvor de to ATK-vogne holdt på Viborgvej ved Løgstør i cirka fem timer, blev højeste hastighed målt til 111 kilometer i timen på strækningen, hvor der lovligt kun må køres 80 kilometer i timen.

- To af de i alt cirka 1.200 bilister, der passerede vore vogne, står til at få et klip i kørekortet, oplyser Kim Haubro.

Han kalder tallet for overskridelser af hastighedsbegrænsningerne ved denne måling for "ikke vildt".

- Det er set meget værre - både hvad angår tophastighed, og hvad angår antallet at uddelte bøder, fastslår Kim Haubro.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.