Farvel OL: Stor skuffelse hos ishockeykvinderne

Det kvindelige ishockeylandshold var sensationelt tæt på at komme med til OL, men det glippede mod Japan.

Farvel OL: Stor skuffelse hos ishockeykvinderne

Normalt er det danske kvindelandshold i ishockey ikke forbundet med OL, men i denne uge har det været en anden sag.

Derfor er skuffelsen til at spore hos landstræner Denis Larsen efter søndagens 0-5-nederlag til Japan i OL-kvalifikationsturneringen i Slovakiet. En sejr over Japan havde sikret Danmark en OL-billet, men det glippede altså med et brag.

- Man bliver jo skuffet over, at når vi har præsteret så godt i de andre kvalifikationsturneringer, men så lige i dag, hvor vi er så tæt på, der er vi ikke oppe 100 procent, men måske 90, siger Denis Larsen.

Danskerne har i løbet af ugen sensationelt slået de slovakiske værter, der er nummer syv i verden, mens også Norge tabte til Danmark efter straffeslag.

Spørgsmål: Følte I jer under et større pres end normalt på grund af den store OL-mulighed?

- Det kunne jeg ikke mærke på spillerne. De var ligeså glade på isen og her til morgen, som de plejer at være. Jeg kunne ikke mærke på dem, at der skulle være noget, som gjorde, at man ikke troede på det her, siger Denis Larsen.

Spørgsmål: Hvor meget har I talt om OL efter de to første sejre?

- Vi har forsøgt at holde det nede på et niveau, hvor alle kunne være med, for vi har et meget ungt hold, som skal lære at håndtere pressen og det pres, der kommer til dagligt.

- Nu er det første gang, at vi har så meget presseomtale, og det skal spillerne også lære at håndtere. Der kommer mange beskeder hjemmefra, og der er Facebook og alt det der. Vi har forsøgt at holde det nede for spillerne, siger landstræneren.

OL-billetten gik til Japan, som dermed drager til OL i russiske Sochi næste år. Kun otte hold er med i kvindernes olympiske ishockeyturnering. Hos mændene er der 12 hold med.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.