Farvel til nordmænd holder konkurs på afstand i HC Midtjylland

Med afgangen af tre norske spillere har HC Midtjylland formentlig penge nok til at overleve frem til maj.

Ritzau
I 2016 blev HC Midtjylland pokalmestre, men siden da har en skrantende økonomi ført klubben på randen af konkurs. Foto: Scanpix/Claus Fisker/arkiv
Håndbold 1. februar 2018 13:00 - Opdateret 1. februar 2018 13:47

Det er fortsat uvist, om der er håndbold for HC Midtjyllands fans i Messecenter Herning fra næste sæson, men med afgangen af tre løntunge spillere er klubben kommet et skridt nærmere økonomisk redning.

- Med afgangen af de tre spillere kommer vi - sammen med udlejningen af Slundt (Morten Slundt, red.) før jul - til at spare mellem 800.000 og en million kroner, siger Thomas Hintze, der er bestyrelsesformand og pengemand i HC Midtjylland.

Det drejer sig om tre norske spillere - Lars Eggen Rismark, der ryger tilbage til Kolstad Håndball i norsk håndbold, Eivind Tangen, som skifter til Skjern Håndbold, og Espen Lie Hansen, der tager turen sydpå til Nantes i Frankrig.

HC Midtjylland får ikke en transfersum for spillerne, og det er fortsat uvist, om klubben overlever. Men de sparede lønkroner giver luft i budgettet til at lede efter en langsigtet løsning for klubben.

- Som det er i dag, så er der ikke nogen klub næste sæson, men nu er vi kommet af med nogle løntunge spillere, og det gør, at vi måske har penge til at spille frem til maj.

- Det betyder, at vi har nogle måneder til at finde et nyt setup på et andet niveau, men hvis vi finder en løsning, kan det godt betyde, at det hedder 1. division fra næste sæson, siger Thomas Hintze.

Hermed hentyder han til den overhængende fare for nedrykning, den svagere spillertrup medfører. Thomas Hintze fortæller, at klubben nu kigger på en række unge spillere og samtidig henter spillere op fra andetholdet.

Klubben ligger aktuelt nummer 11 i 888 Ligaen. Der er to point ned til nedrykningspladserne.

På trods af at det er tre markante spillere, der forlader klubben, er det stadig muligt, at flere spillere i truppen finder andre steder at spille.

- Det kan nemt ske. Der er flere muligheder for at komme af med flere endnu, siger Thomas Hintze.

En anden mulighed, som klubben undersøger, er at spille hjemmekampene et andet sted end i Messecenter Herning.

- Vi er på udkig efter en anden hal for at spare endnu flere penge, så også her kan det blive på et andet niveau end tidligere, siger Thomas Hintze.

HC Midtjyllands første hjemmekamp efter vinterpausen er 15. februar mod Aalborg Håndbold.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...