Danmark

Farvel til regionerne hvis blå blok vinder valget

K, Liberal Alliance og DF lægger pres på Venstre - de vil nedlægge regionerne

Blandt andet Region Nordjylland skal nedlægges, mener borgerlige partier. Arkivfoto

Blandt andet Region Nordjylland skal nedlægges, mener borgerlige partier. Arkivfoto

DANMARK:Med et udspil om nedlæggelse af landets fem regioner til fordel for fem sundhedsfællesskaber med hver sin professionelle bestyrelse i stedet for folkevalgte regionsråd, lægger Konservative nu pres på Venstre før folketingsvalget.

De Konservative vil have klare svar på, om Venstre vil nedlægge regionerne, skriver Politiken tirsdag.

Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti, der skal bære Lars Løkke Rasmussen (V) ind i Statsministeriet, tager det nemlig for givet, at regionerne vil blive nedlagt, hvis valget giver borgerligt flertal, som alle meningsmålinger forudsiger.

- Ingen skal være i tvivl om, at det er noget, vi vil kæmpe for, siger den konservative formand, Søren Pape Poulsen, der regner med, at det kommer til at ske efter valget.

Samme klare forventning har Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

- Jeg tror, det er en af de ting, hvor de tænker, at hvis vi andre tre mener, at regionerne skal nedlægges, har de en forståelse for det, siger formand Kristian Thulesen Dahl (DF).

Venstre må give sig

For Liberal Alliances politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøll, er det ikke afgørende, om Venstre melder officielt ud på denne side af valget, for regionerne vil blive nedlagt alligevel, forudser han.

- Når der er tre af fire borgerlige partier, som er optaget af at få nedlagt regionerne, tror jeg også på, at Venstre er indstillet på at give sig. Jeg tror, det kommer til at gå sådan, at regionerne bliver nedlagt, siger han.

V vil ikke svare

Både Socialdemokratiet, Radikale Venstre, SF og Enhedslisten vil bevare regionerne, og dermed er Venstre det eneste parti, der ikke vil svare klart på regionsspørgsmålet.

Hverken Lars Løkke Rasmussen, politisk ordfører Inger Støjberg eller næstformand Kristian Jensen vil lade sig interviewe om sagen.

Kommunalordfører Jacob Jensen (V) siger:

- Det er vores position, at vi har ikke nogen løsningsmodel færdig på forhånd.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.