Tyverier

Farverige tyvekoster

Værktøj og el-udstyr med blå og orange tyverisikring stjålet

De stjålne redskaber og udstyr er mærket med orange og blå maling, så det burde ikke lige være noget, der er nemt at omsætte på det lyssky marked.
 Privatfoto

De stjålne redskaber og udstyr er mærket med orange og blå maling, så det burde ikke lige være noget, der er nemt at omsætte på det lyssky marked. Privatfoto

Det bliver sin sag at få afsat tyvekoster fra et indbrud i et garageanlæg på Nibevej i Øster Hornum. Der er stjålet værktøj og el-udstyr for et sted mellem 60.000 og 70.000 kr, men det hele er mærket, ikke med det gængse operation mærknings udstyr, men derimod med iøjnefaldende orange eller blå spraymaling. - Vi har mærket tingene primært så vi kan kende forskel på, hvis der er hvis, når vi er ude på en byggeplads, men vi har selvfølgelig også tænkt, at det kunne have en præventiv virkning og sikre det mod tyveri, fortæller Anders Buus Andersen, indehaver af Nibe Installationsforretning. Det virkede altså ikke helt, for der er stjålet 10 el-tavler, der er tydeligt mærket med bogstaverne SB, der er stjålet et antal forlængerledninger mærket med maling. Til sammen er der tale om ledninger på en kilometers længde. Desuden er der stjålet 25 skovle, koste og et antal stålstiger alle mærket med orange og blå maling. Elektrikerne kommer ikke umiddelbart i bekneb for de mange stjålne ting, da garageanlægget i Øster Hornum fungerede som et ekstra lager.