Fast rente til boliglån nu på fire procent

Trods stigning er det stadig næsten hver anden boligejer, der foretrækker fast rente

44 procent af boligejerne foretrækker stadig lån med fast rente, selv om den er steget fra tre til fire procent på blot tre måneder. <i>Foto: Henrik Bo</i>

44 procent af boligejerne foretrækker stadig lån med fast rente, selv om den er steget fra tre til fire procent på blot tre måneder. Foto: Henrik Bo

NORDJYLLAND:Renten på 30-årige realkreditlån med fast rente er steget markant. Så sent som i maj var den tre procent. Nu har den netop passeret fire procent.

Det fremgår af nye tal fra nationalbanken.

Stigningen har også fået antallet af boligejere, der foretrækker lån med fast rente, til at falde. I juli var det kun 44 procent af alle nye realkreditlån, der var med fast rente, mod omkring 60 procent de foregående måneder.

- Der er altså fortsat mange låntagere der foretrækker fast rente, selv om den nu er lidt højere, konstaterer Karsten Beltoft, direktør i Realkreditforeningen.

- Man skal huske på, at fire procent stadig er en lav rente set i historisk perspektiv. Den har man stadig mulighed for at fastlåse, og det er jo så meget desto mere attraktivt, hvis man tror, der kommer flere rentestigninger, siger Karsten Beltoft.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.