Faste håndværkere

Faste håndværkere til mindre renoveringsopgaver

De store opgaver skal i udbud, mens kommunen vil samle en gruppe håndværkere til at udføre mindre opgaver. Foto: Carl Th. Poulsen <i>Carl Th. Poulsen</i>

De store opgaver skal i udbud, mens kommunen vil samle en gruppe håndværkere til at udføre mindre opgaver. Foto: Carl Th. Poulsen Carl Th. Poulsen

BRØNDERSLEV/DRONNINGLUND:Brønderslev Kommune vil samle en håndfuld håndværkere, der skal trækkes på til mindre renoverings- og vedligeholdelses-opgaver - typisk i størrelsesordenen 50.000 kr.-100.000 kr. Det kom frem på det møde, Brønderslev Erhverv & Turisme holdt omkring udbud.

De store opgaver kommer i udbud. Brønderslev Kommunes budget årligt er på godt 8 mio. kr. til bygningsvedligeholdelse.

Der er lagt op til, at perioden skal være på fire år, men på opfordring fra flere håndværkere, bliver den periode nok forkortet.

Leder af indkøbsafdelingen i Brønderslev Kommune, Ole Holdt, mener, at to år vil være passende.

Murermester Ole B. Johansen: - Hvis man ikke er imellem de håndværkere, der trækkes på, er man ude af billedet i fire år. Det er lang tid.

Samme holdning havde Thomas Jensen fra MJ-Byg i Brønderslev.

Thomas Jensen oplyste også, at det er svært at konkurrere med de priser, som f.eks. Brønderslev Kommunes entreprenørafdeling har.

- Jeg kan ikke leve af de timesatser, sagde han.

Borgmester Mikael Klitgaard (V) forsikrede, at kommunen skal tage alle udgifter med - også til direktør.

Omkring vedligeholdelse af kommunale bygninger sagde bygningskonsulent Palle Martinsen fra Brønderslev Kommune, at Arbejdstilsynet i høj grad har bestemt, hvilke opgaver, der skal udføres.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden