Fastelavn er mit navn...

Gør som Morten Kok - lav selv dine fastelavnsboller.

4 kuverter

  • Dej
  • 1 dl mælk
  • 50 g gær
  • 125 g blødt smør
  • 1 æg (str. Stor)
  • 4 spsk rørsukker
  • 375 g øko hvedemel (ca. 6¼ dl)
  • Creme
  • 1 æg (str. stor), evt. pasteuriseret
  • 2 spsk rørsukker
  • 2 dl mælk
  • 1½ spsk hvedemel/ maizena
  • korn fra ½ stang vanilje
  • Glasur
  • 100 g florsukker (ca. 2 dl)
  • 1 spsk vand/rødbede saft
Fremgangsmåde Dej: Lun mælken i en gryde, til den er lillefingervarm. Hæld den i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med f.eks et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Creme: Pisk alle ingredienserne sammen i en lille tykbundet gryde. Bring blandingen i kog under piskning og ved kraftig varme. Kog cremen ved jævn varme, under stadig piskning, i ca. 5 min. Tag den af varmen og kom cremen i en skål. Lad cremen køle af - rør af og til. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen ud til en firkantet plade (ca. 40 x 40 cm). Skær dejpladen igennem 3 gange på hver led, så der bliver 16 firkanter (ca. 10 x 10 cm). Læg ca. 1 spsk creme på hver firkant. Saml dejen om fyldet til små "pakker". Klem sammenføjningerne godt sammen så cremen ikke kan løbe ud. Form "pakkerne" til boller og stil dem med sammenføjningerne nedad på plader med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 45 min. Bag bollerne midt i ovnen og lad dem køle af. Bagetid: Ca. 10 min. ved 225°. Glasur: Rør florsukker og vand sammen farv med rødbede saft. Ønsker du at gense indslaget med Morten Kok på 24NORDJYSKE, så klik på 'programmer' i vores Media Player. God fornøjelse.