Fastfrosset

Tv-reporter Adam (John Krasinski) får lidt af et tv-gennembrud, da han fanger tre indefrosne gråhvaler i en våge. Det er hans uundværlige hjælper Nathan (Ahmaogak Sweeney) ved hans side.

Tv-reporter Adam (John Krasinski) får lidt af et tv-gennembrud, da han fanger tre indefrosne gråhvaler i en våge. Det er hans uundværlige hjælper Nathan (Ahmaogak Sweeney) ved hans side.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Kan du huske befri Willy-filmene om venskabet mellem en tilfangetaget spækhugger og en dreng? Og hvis ja, og hvis du synes de var gode, så kan du måske overveje at gå ind og se den her. Men før du køber billet, så læs venligst videre Her er det ikke en broget spækhugger men gråhvaler, der er omdrejningspunkt i historien. Hele tre indefrosne gråhvaler i en våge i helt ned til minus 50 grader oppe i Alaska. Ved et tilfælde opdager den kække og kønne tv-reporter Adam (John Krasinski) hvalerne, da han er ude på isen med sit kamera. Og hurtigere end du kan sige "fastfrosset", spreder nyheden sig til de landsdækkende og siden de internationale tv-kanaler, og ?reporterhold fra hele verden strømmer til. Plus Adams eks-kæreste, Greenpeace-?aktivisten Rachel (Drew Barrymoore), der ?i en vandfaldslignende ordstrøm gør sit yderste for at redde de tonstunge puds. Og hun er ikke bange for at lægge sig ud med hverken den lokale fangerbefolkning eller selve den entreprenante olieudvinder Mc Graw (Ted Danson). Drew Barrymoore overspiller sin aktivistrolle, så det gør helt ondt, men evner da også glimtvis mere sødmefyldte stunder. Men mest er hun bare ordskvaldrende ulidelig. Og det virker på en måde ikke særlig sandsynligt, at hun får aktiveret alle disse gode kræfter. John Krasinski og Ted Dawson holder sig også på højglanspoleret tv-serie-niveau, og der bliver trykket på og brugt alle de kendte kneb som amerikansk mainstream nu engang har nedfældet i deres standardmanual for komedie med alvorlige undertoner. ?Sentimentalitet og "får-de-mon-hinanden" går her smukt hånd i hånd I en birolle spiller Dermot Mulroney glimtvis godt som bøs og uimponeret oberst på vej i helikopter, og der er også blevet plads til den ædle vilde i form af bedstefar Malik (John Pingayak). Og det er da utroligt alt det isenkram og teknologi, vi mennesker kan sætte ind på at undsætte sådan nogle ton hvalkød, når vort (rovdyr)hjerte bliver blødt og sentimentalt. Men ellers er der mest ferm underholdning fastfrosset i kliche-form. Bent Stenbakken bent.stenbakken@nordjyske.dk "Big Miracle" USA, 2011. Instr.: Ken Kwapis En time, 47 min, Till. f. alle Danmarkspremiere.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Live fra Mia-sagen: Kørte ligdelene ud i Dronninglund Storskov
Luk